29 Mayıs 2023, 21:25 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Semsek Tarifi... [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Kıyma et 2 orta boy soğan Maydanoz Pul biber, tuz, karabiber Hamuru için; 5 su bardağı un 1 yumurta (kızarırken sarı olsun diye) 2 yemek kaşığı yoğurt (kıtır kıtır olsun diye) Sıvı yağ üzerinde biraz gezdirin bir tutam tuz Semsek Tarifi'nin Yapılışı Öncelikle hamurunuzu yoğurup dinlenmeye bırakın. O dinlenene kadar kıyma eti tavaya alın. Eti yağını salana kadar kapağı kapalı pişmeye bırakın. Siz yağ koymayacaksınız. Eger etiniz çok yağsızsa az koyabilirsiniz yapışmasın diye. Et suyunu saldıktan sonra kapağını açın ve doğradığınız soğanları ilave edin. Soğanlar da yumuşayınca pul biber, tuz, karabiber ve doğranmış maydanozları ekleyin ocağı kapatın. Soğumasını bekleyin. Hamurdan bezeler koparın un yardımıyla hamuru açın. Ortasına kıymalı harcı koyun. Hamuru diğer parçanın üzerine gelecek şekilde kapatın ve uçlarını kıvırın. Kızgın yağda kızartın. Afiyet olsun | |
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Adana Aşlama Tarifi - Meyan Kökü Şerbeti Tarifi | Sarya | İçkiler İçecekler | 0 | 01 Nisan 2021 20:39 |
Adana Aşlama Tarifi - Meyan Kökü Şerbeti Tarifi | Sarya | İçkiler İçecekler | 0 | 15 Mart 2021 18:58 |
Tahıllı Meyveli Yoğurt Tarifi - 6. Aylık Bebek Yemek Tarifi | PySSyCaT | Bebek Mamaları | 0 | 16 Şubat 2016 15:45 |
Semsek (şanlıurfa) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 24 Ocak 2011 21:55 |
Semsek | YapraK | Hamur İşleri | 0 | 11 Ocak 2010 19:07 |