IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet odaları

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 29 Mayıs 2023, 21:24   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Adana Böreği




Adana Böreği



Malzemeler
1 paket baklavalık yufka
1,5 adet yufka
Tost peyniri, kaşar peyniri, dil peyniri
2 yemek kaşığı tereyağı

Sosu için:

1 su bardağı süt
2 tane yumurta
Ayçiçek yağı
Tuz, karabiber

Üzeri için:

-Ayçiçek yağı

Adana Böreği Nasıl Yapılır?
Bol peynirli ve kaşarlı olan Adana böreğini evde yapmaya ne dersiniz? Ulaşabileceğiniz kolay malzemeler ile sofranızı böyle bir lezzet ile şenlendirebilirsiniz. Üstelik yufka açmak yerine, baklavalık yufka ile dışarıda yediğiniz Adana böreğini aratmayacak Adana böreği hazırlayabilirsiniz. Peki, Adana böreği nasıl yapılır? Gelin hep birlikte bakalım...

1. adım: İçi derin bir kaba tereyağı ve 2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ ekleyip eritin.

2. adım: Diğer yandan farklı bir kasenin içinde tuz ve karabiberi karıştırarak 1 bardak kadar süt koyun.

3. adım: 2 yumurtayı içinde kırdıktan sonra çatalla karıştırarak bir miktar sıvı yağ ekleyin.

4. adım: Baklavalık hamuru tereyağını erittiğimiz kabın içine yerleştirerek etrafını kaplayın.

5. adım: Diğer yufkaları ise parçalara ayırarak köşede bekletin. Tost peynirini yufkayla sarmaladığınız tencerenin altı katına yerleştirin.

6. adım: Ardından kaşar ve dil peynirini eklemeyi unutmayın.

7. adım: Normal yufkayı içine yerleştirdikten sonra hazırladığınız sosu güzelce yayın ve aralarına kaşar ve dil peynirini katman katman olacak şekilde tabakalar oluşturarak her katına sosundan ekleyin.

8. adım: Son işlem olarak yeniden kaşarları ekledikten sonra normal yufka ile üzerini örtüp elinizle bastırın.

9. adım: Bıçakla daire oluşturacak gibi kesip fazlalık hamurlardan kurtulun. Daha sonra üzerine sadece yağ sürün bıçak ile kesip parçalara ayırın.

Son adım: Kısık ateşte pişirmek için ocağın altını açıp sallaya sallaya pişirin. 10-15 dakika pişirdikten sonra sunuma hazır hale getirebilirsiniz.

Püf noktası: Peynirin kaliteli olması uzaması bakımından oldukça önemlidir.

Afiyet olsun.


 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Meşhur Adana böreği tarifi Sarya Hamur İşleri 0 17 Mayıs 2021 15:01
Adana Çukurova Rock Festivali 16-17-18-19 Nisan 2020'de Adana'da #CRF (ANA KONU) Kalemzede Konserler & Etkinlikler 0 07 Mart 2020 23:46
Adana teknosa büyümesini sürdürüyor: 201'inci mağazasını adana'da açtı Emre Haber Arşivi 0 14 Kasım 2019 22:59