29 Mayıs 2023, 21:22
|
#1 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| HamSi BuqLama
Hamsi Buğulama Tarifi İçin malzemeler - 1 kg hamsi
- 2 soğan
- 2 domates
- 2 limon
- 4-5 dal maydanoz
- 1 çorba kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- 2 çay bardağı su
Hamsi Buğulama Nasıl Yapılır? - Hamsileri temizleyip kılçıklarını ayıklayın. Bol suda bir kaç kez yıkayıp süzgece alın.
- Domates, soğan ve limonları ince halkalar halinde dilimleyin. Maydanozu yaprak yaprak ayırın.
- Hamsileri derin bir kaba alın. Sıvı yağ, tuz ve karabiber ekleyip iyice karıştırın. Hamsileri düz tabanlı bir tencereye düzgün şekilde dizin.
- Üzerine domates, limon ve soğan halkalarını değişimli olarak yerleştirin. Üzerine maydanoz yapraklarını serpiştirip 2 çay bardağı suyu ilave edin.
- Kapağı kapalı olarak orta ateşte 15 dakika pişirin ve 5-6 dakika dinlendirin.
- Hamsi buğulamayı, barbunya pilaki ve fava ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
Hamsi Buğulamanın Püf Noktaları Nelerdir? - Hamsileri temizlerken önce baş kısımlarını, ardından kılçıklarını çıkartın.
- Hamsilerin lezzetini arttırmak için, temizledikten sonra tuzlayın ve 20 dakika dolapta bekletin. Ardından bol su ile durulayın pişirmeye başlayın.
- Pişirme esnasında oluşan kokuyu azaltmak için, balıkların üst kısımlarına defne yaprağı ekleyin.
- Pişirdiğiniz balıkları servis etmeden önce, birkaç damla limon sıkın.
|
| |