IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  digitalpanel

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 29 Mayıs 2023, 21:19   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Halka Tatlisi




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Gerekli Malzemeler
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı su
1 çimdik tuz
2 su bardağı un
4 adet yumurta
1 yemek kaşığı irmik
1 yemek kaşığı nişasta
Yarım çay kaşığı kabartma tozu

Kızartmak için;

Sıvı Yağ

Şerbet için;

3 su bardağı su
3 su bardağı şeker
2-3 damla limon suyu


Üzeri için;

Toz Antep fıstığı

Gerekli Malzemeler
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Hazırlama Aşaması
Hazırlamak için ocağa alacağımız uygun bir pişirme kabına sıvı yağ, su, tuz ve unu ilave edelim ve iyice karıştıralım.
Koyu bir kıvam alan hamurumuzu ateşten alarak ılıması için uygun boyutta bir karıştırma kabına koyalım.
İlk sıcağı çıkmış olan hamurun içerisine tüm yumurtaları bir bir ilave edelim ve her bir yumurtayı güzelce hamur içine yedirerek yoğurduktan sonra ise kalan diğer yumurtaları ilave edelim. Tüm kullanacağımız yumurtalar sonlanana kadar sırayla bu işlemleri yineleyelim.
Bütün yumurtaları teker teker ekleyip hamura yedirdikten sonra irmik, nişasta ve kabartma tozunu ilave ederek güzelce yoğuralım.
Hamurun yarısını kullanmak üzere sıkma torbasına koyduktan sonra büyük bir tavaya ilave ettiğimiz sıvı yağın içine spiral olacak şekilde kenarlarında boşluk bırakarak sıkalım. Hamurumuz kızarırken baya bir kabaracak. Bu yüzden aralarda boşluk olmasında dikkatli olmalısınız.
Tava artık hamurla dolduktan sonra kızartmaya artık başlayalım. Yavaşça kontrolü bir şekilde pişmesini sağlayalım. Eğer ateş çok yüksek olursa içi çiğ kalır sadece dışı pişer. Bu yüzden kontrollü bir şekilde pişirelim.
Tatlı artık kıtırlık aldıkça bir maşa yardımı ile dikkatli bir biçimde sallayarak hamurların birbirine yapışmayıp birleşmeden kızarmasını sağlayalım.
Bir tarafı nar gibi kızarmış olan hamurumuzu bir maşa ile ters düz ederek iki yüzünü de kızartalım.
Her tarafı iyice kızarmış olan hamurumuzu kızgın yağdan alarak daha önce yapıp soğutmuş olan şerbetin içerisine koyalım.
5 dakika boyunca şerbet içinde beklettiğimiz tatlımızı çevirerek diğer kısmını da şerbetleyelim ve daha sonra şerbet içinden çıkararak uygun bir kaba alalım.
Şerbetini hazırlamak için su ve şekeri uygun boyutlu bir tencereye alalım ve 15 dakika boyunca kıvam alana kadar kaynatalım. Limonunun suyunu ilave ederek 5 dakika boyunca daha kaynatalım ve ocağın altını kapatarak soğuması için bırakalım. Sitemizde yer alan videoda toplam 2 tepsi tatlı elde edelim.
Şerbeti çekmiş olan halka tatlıların üst kısmını istediğiniz biçimde servise hazır hale getirebilirsiniz. Süsleme için toz Antep fıstığı ve Hindistan cevizi uygundur.
Alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet sohbet
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
ŞAMBABA TATLISI Tanem Tatlılar 3 07 Şubat 2019 22:37
ÇIN TATLISI PySSyCaT Dünya Mutfakları 0 24 Şubat 2016 15:28
AKP halka nezaman halka hesap verecek? N999 Haber Arşivi 3 04 Mart 2012 17:50
Gul tatlisi Feronia Tatlılar 0 01 Kasım 2011 09:40
Gül Tatlisi Ay Tatlılar 0 02 Ekim 2010 18:44