29 Mayıs 2023, 21:19 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Halka Tatlisi [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Gerekli Malzemeler Yarım çay bardağı sıvı yağ 2 su bardağı su 1 çimdik tuz 2 su bardağı un 4 adet yumurta 1 yemek kaşığı irmik 1 yemek kaşığı nişasta Yarım çay kaşığı kabartma tozu Kızartmak için; Sıvı Yağ Şerbet için; 3 su bardağı su 3 su bardağı şeker 2-3 damla limon suyu Üzeri için; Toz Antep fıstığı Gerekli Malzemeler [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Hazırlama Aşaması Hazırlamak için ocağa alacağımız uygun bir pişirme kabına sıvı yağ, su, tuz ve unu ilave edelim ve iyice karıştıralım. Koyu bir kıvam alan hamurumuzu ateşten alarak ılıması için uygun boyutta bir karıştırma kabına koyalım. İlk sıcağı çıkmış olan hamurun içerisine tüm yumurtaları bir bir ilave edelim ve her bir yumurtayı güzelce hamur içine yedirerek yoğurduktan sonra ise kalan diğer yumurtaları ilave edelim. Tüm kullanacağımız yumurtalar sonlanana kadar sırayla bu işlemleri yineleyelim. Bütün yumurtaları teker teker ekleyip hamura yedirdikten sonra irmik, nişasta ve kabartma tozunu ilave ederek güzelce yoğuralım. Hamurun yarısını kullanmak üzere sıkma torbasına koyduktan sonra büyük bir tavaya ilave ettiğimiz sıvı yağın içine spiral olacak şekilde kenarlarında boşluk bırakarak sıkalım. Hamurumuz kızarırken baya bir kabaracak. Bu yüzden aralarda boşluk olmasında dikkatli olmalısınız. Tava artık hamurla dolduktan sonra kızartmaya artık başlayalım. Yavaşça kontrolü bir şekilde pişmesini sağlayalım. Eğer ateş çok yüksek olursa içi çiğ kalır sadece dışı pişer. Bu yüzden kontrollü bir şekilde pişirelim. Tatlı artık kıtırlık aldıkça bir maşa yardımı ile dikkatli bir biçimde sallayarak hamurların birbirine yapışmayıp birleşmeden kızarmasını sağlayalım. Bir tarafı nar gibi kızarmış olan hamurumuzu bir maşa ile ters düz ederek iki yüzünü de kızartalım. Her tarafı iyice kızarmış olan hamurumuzu kızgın yağdan alarak daha önce yapıp soğutmuş olan şerbetin içerisine koyalım. 5 dakika boyunca şerbet içinde beklettiğimiz tatlımızı çevirerek diğer kısmını da şerbetleyelim ve daha sonra şerbet içinden çıkararak uygun bir kaba alalım. Şerbetini hazırlamak için su ve şekeri uygun boyutlu bir tencereye alalım ve 15 dakika boyunca kıvam alana kadar kaynatalım. Limonunun suyunu ilave ederek 5 dakika boyunca daha kaynatalım ve ocağın altını kapatarak soğuması için bırakalım. Sitemizde yer alan videoda toplam 2 tepsi tatlı elde edelim. Şerbeti çekmiş olan halka tatlıların üst kısmını istediğiniz biçimde servise hazır hale getirebilirsiniz. Süsleme için toz Antep fıstığı ve Hindistan cevizi uygundur. Alıntı | |
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
ŞAMBABA TATLISI | Tanem | Tatlılar | 3 | 07 Şubat 2019 22:37 |
ÇIN TATLISI | PySSyCaT | Dünya Mutfakları | 0 | 24 Şubat 2016 15:28 |
AKP halka nezaman halka hesap verecek? | N999 | Haber Arşivi | 3 | 04 Mart 2012 17:50 |
Gul tatlisi | Feronia | Tatlılar | 0 | 01 Kasım 2011 09:40 |
Gül Tatlisi | Ay | Tatlılar | 0 | 02 Ekim 2010 18:44 |