25 Mayıs 2023, 19:34 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Tuna DaLqaSı Tarifi Tuna Dalgası Tarifi İçin Malzemeler Sade kek kısmı için: 2 adet yumurta 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı sıvı yağ 1/2 çay bardağı zeytinyağı 1 su bardağı süt 2 su bardağı un 2 paket vanilin 1 paket kabartma tozu 1 tutam tuz Kakaolu kısmı için: 3 yemek kaşığı kakao 1/2 su bardağı süt Meyve katı için: 400gram vişne (dondurulmuş ya da konserve) (suyu süzdürülmüş) Kreması için: 4 su bardağı süt 2 paket vanilyalı puding 3 yemek kaşığı toz şeker 3 paket vanilin 200 gram tereyağı 1paket krem şanti (toz halinde) 1/2 büyük çay bardağı süt Çikolatalı katı için: 200 gram kuvertür çikolata (bitter çikolata) 200 ml. krema (1 su bardağı) Tuna Dalgası Tarifinin Püf Noktası: Üzerindeki dalga efektini ucu tırtıklı bir plastik aparatla yapabilirsiniz. Bu aparat pastanelerde satılıyor. Dilerseniz üzerine dalga deseni vermeden de yapabilirsiniz. (: Tuna Dalgası Tarifi Nasıl Yapılır? 1.Bir kabın içerisine yumurtaları alın ve toz şekerle birlikte kremamsı bir kıvam alana kadar güzel bir şekilde çırpın. 2.Sıvı yağ, zeytinyağı ve sütü de ekleyip çırpmaya devam edin. 3.Tüm sıvıları harca yedirdikten sonra un, vanilin, kabartma tozu ve tuzu ilave edip güzelce çırpın. 4.Pişirme kağıdı serili bir fırın tepsisinin ortasına yağlanmış kelepçeli dikdörtgen bir kalıp yerleştirin. Bu aşamada dikdörtgen bir borcam veya kek kalıbı, kelepçeli yuvarlak bir kalıp ya da kare bir kek kalıbı da kullanabilirsiniz. Böyle bir kalıbın tabanına sade kek harcının yarısından fazlasını aktarın ve güzelce yayın. 5.Geriye kalan kısmına kakao ve süt ilave ederek güzelce çırpın. Elde ettiğiniz kakaolu kek harcını sade kek harcının üzerine ilave edin ve yayın. 6.Ardından üzerine suyunu iyice süzdüğünüz vişneleri yayın. 7.180 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30-35 dakika kadar pişirin. Pişince çıkarıp oda sıcaklığında dinlenmeye bırakın. Kreması için: 1.Krema ve çikolatayı benmari usulü eritin. Oda sıcaklığında soğutun. 2.Oda sıcaklığına gelmiş kekinizin üzerine, hazırladığınız pudingli kremayı ekleyin ve güzelce yayın. 3.Üzerine yine oda sıcaklığında soğumuş olan çikolata sosunu ekleyin ve her yerine eşit yayıp buzdolabında 10 dakika bekletin. 4.Hafif katılaşmış olan çikolatalı üst yüzeye çatal yardımıyla dalga şekli verin ve pastanızı tekrar buzdolabına koyup en az 2 saat kadar dinlendirin. 5.Dinlenen pastanızı kareler halinde dilimleyerek servis edin. Afiyetler olsun! | |
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Tuna DaLqaSı Tarifi | Sarya | EylulFM Paylaşım | 2 | 15 Nisan 2023 15:57 |
Tuna dalgası pasta tarifi | Sarya | Tatlılar | 5 | 30 Aralık 2022 15:25 |
TUNA | Sarya | İsimler Sözlüğü | 0 | 07 Ağustos 2021 16:30 |
Ulaş Tuna Astepe Resimleri, Ulaş Tuna Astepe Fotoğrafları | Violent | Yerli Ünlü Resimleri | 1 | 27 Haziran 2019 13:04 |