IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  reklamver

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 15 Nisan 2023, 15:21   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Antep Baklavası




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Ev Yapımı Antep Baklavası Tarifi'nin Malzemeleri
2 yumurta
1 çay bardağı süt
1 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı sirke
1 çay bardağı nişasta
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
1 tutam tuz
Açmak için

Nişasta ( 2 paket)
İçi için:

3 paket dövülmüş ceviz
Şerbeti için:

3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1 yemek kaşığı limon
Üzeri için:

300 gr tereyağı( tavada kızdırdıktan sonra süzün süzgeçle başka bir tavaya)
Süs için:

Antep fıstığı

Ev Yapımı Antep Baklavası Tarifi'nin Yapılışı
Bütün malzemeyi un ve kabartma tozu hariç bir kapta karıştırıyorsunuz .Sonra unu ve kabartma tozunu da ilave edip devam yoğuruyorsunuz.
40 tane ceviz büyüklüğünde beze hazırlıyorsunuz. 10 dakika dinlendiriniz.
Bezeleri tek tek ( El büyüklüğünde)açıp 4 er kat üst üste dizin. Bu işlemi 10 kez yapıyorsunuz. (10*4)
Sonra yine nişastayla bu dörtlü katları ince yufka şeklinde incecik açıyorsunuz. (Açmak için bol nişasta gerek)
Tepsiyi tereyağılıyorsunuz ve açtığınız 4 lünün ikisini tepsiye dizip bir fırçayla tereyağını serpiştiriyorsunuz.
İkinci 4 lüyü de bol nişastayla açın ve tek tek ayırıp tepsiye düz şekilde değilde, yufkadan yırtıp yırtıp tepsiye yerleştirin ( 1 yufkayı 4 /5 parçaya yırtın .Daha çıtır olur)
Ve her katına tereyağını fırçayla serpiştiriniz.
10 u katta ve 30 u katta cevizleriniz serpiştiriniz veya son kata en üst katını da tek parça olarak diziniz.
Baklava sekli veya dörtgen şekli kesiniz.
Üstüne geri kalan sıcak tereyağını gezdiriniz ( Önce kenarlarından başlayıp tepsiyi eğri tutup gezdiriniz .Tereyağını içinde, sonra ortalara doğru gezdiriniz tereyağını ve 180 derece fırına veriniz.
Üstü kızarana kadar (40/50dakika) pişiriniz
3 su bardağı şeker ile 3 su bardağı suyu kaynatıyorsunuz.
(25/30 dakika)kapatmadan iki dakika Önce limonunu ekleyiniz.
Bu şerbeti soğumaya bırakınız. Soğuk bir yere. (yada önceden hazırlayınız)
Baklava fırından çıktıktan sonra soğuk şerbeti gezdiriniz.
Sonra Antep fıstığı ile süsleyiniz.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
oklava baklavası Beatrice Tatlılar 0 24 Mayıs 2019 17:10
Cevizli Ev Baklavası oneofgirl Tatlılar 0 05 Eylül 2013 15:02
Bohça Baklavası Zen Tatlılar 0 08 Kasım 2012 22:01
Ev Baklavası Zen Tatlılar 0 07 Kasım 2012 22:01
Cevizli Antep Baklavası YapraK Tatlılar 0 28 Eylül 2009 02:23