Cevizli Şekerlemeli Çikolatalı Tart Tarifi İçin malzemeler
Hamuru için
200 g elenmiş un
1 yemek kaşığı pudra şekeri
150 g tereyağı
1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı soğuk su
Çikolata dolgusu için
150 g iri kıyılmış bitter çikolata (% 70 kakao)
60 g tereyağı
60 ml krema
2 adet yumurta
1 adet yumurta sarısı
75 g pudra şekeri
Cevizli şekerleme için
100 g ceviz
220 g toz şeker
Cevizli Şekerlemeli Çikolatalı Tart Nasıl Yapılır?
Unu ve pudra şekerini geniş bir kaba eleyin. Tereyağı, yumurta sarısı ve yeterince suyu da ekleyip karıştırın. Hazırladığınız hamuru unlanmış yüzeye koyup yumuşayana kadar yoğurun. Yuvarlak kalıba koyup düzleştirin, streç filmle kaplayıp 30 dakika buzdolabında bekletin.
Hamuru pişirme kağıtlarının arasına koyun. 22 cm tart kalıbına alarak 30 dakika daha buzdolabında bekletin. Bu arada çikolata dolgusunu hazırlayın.
Fırını 180 derecede ısıtın. Kalıbı fırına koyun. 10 dakika rengi sararana kadar pişirin. Çikolata dolgusunu da doldurup 15 dakika daha pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
Ceviz şekerlemesini hazırlayın. Servis etmeden önce üzerine serpin.
Çikolata dolgusu için; Çikolata, tereyağı ve kremayı bir tencerede kısık ateşte pişirin.
Yumurtaları, yumurta sarısını ve şekeri iyice çırpın. Daha sonra çikolata karışımı ile karıştırın.
Şekeri küçük bir tencerede kısık ateşte karamelize olana kadar pişirin. Hızlıca ocaktan alıp cevizlerin üzerine dökün. Soğumaya bırakın. Bıçakla kırarak parçalayın.