IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet odaları

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03 Eylül 2014, 21:26   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bullmastif köpeğinin özellikleri nelerdir?





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Bullmastif köpeğinin özellikleri arasında ilk sırada iri ve güçlü olmaları yer almaktadır. Yabancılara karşı son derece agresif bir köpek olan Bullmastif sahibine karşı ise itaatkar, sevecen ve yumuşak başlıdır. İri olan diğer köpek cinslerine göre hantal olmayan yapısı ile dikkat çekmektedir. Erkek Bullmastif köpek 50-58 kg. ağırlığına ulaşırken boyları ise 63 – 68,5 cm.’e kadar ulaşabilmektedir. Dişi Bullmastif köpeklerde ise ağırlık 45-54 kg. olarak ölçülürken omuz yüksekliği 61-66 cm. ortalamasına sahiptir. İri vücudunun üstünde dört köşeye sahip son derece büyük kafaları, yoğun kırışık bulunan başları, iyi koku almalarını sağlayan açık ve büyük burun delikleri, son derece keskin güçlü dişleri, koyu ela gözleri ve V biçiminde geriye düşen kulakları bulunmaktadır. Tüyleri kısa, tüy rengi ise genelde açık kahverengidir. Baş kısmının ise göz çevresi, ağız ve burun kısmı siyahtır. Yaklaşık ömürleri 10 yıldır.

Bullmastif yavru köpek bilgileri

Bullmastif yavruları son derece hareketli yavrulardır. Sakar yapıları ile büyük bir sabır gerektirmektedir. Eğer alınan Bullmastif yavruları evde bakılacaksa ısırmayı çok seven yapıları nedeni ile küçük çocuklarla yalnız bırakılmamaları gerekir. Aynı şekilde evdeki eşyaları da sık sık ısırarak zarar vermeye meyilli davranışları evde beslenmelerini zorlaştıracaktır. Son derece sevimli olan yavrular aslında sahiplerine karşı derin bir sadakat duygusu besler ancak oyun anlayışları nedeni ile bebeklik döneminde özellikle de ısırma içgüdüleri yavru edinen kişileri zorlamaktadır. Bu nedenle ilk kez köpek bakacak kişilerin Bullmastif yavrusu edinmesi tavsiye edilmemektedir. Kilo almaya meyilli yapıları nedeni ile diyetine çok dikkat edilmesi gerekir. Bullmastif yavruları için sadece kuru mama kullanılması ve yemek sonrası yürüyüşe çıkarılması kilosunu korumasına yardımcı olacaktır.

Bullmastif eğitimi nasıl olur?

Bullmastif eğitimi mümkün olduğunca erken başlatılmalıdır. Özellikle de sosyalleşmeleri çok önemlidir. Sosyalleşmeyen Bullmastif köpekleri daha saldırgan olabilir. Yabancı insanlara karşı son dere mesafeli olan Bullmastif cinsi köpekler diğer cins köpeklere karşı ise saldırgan davranabilir. Bu nedenle yavru Bullmastif köpekleri mutlaka sosyalleşmeleri için daha çok küçükken başka cins köpekler ile tanıştırılmalıdır. Bullmastif eğitimi için otariter ve disiplinli bir eğitmen şarttır. Köpeğinizi ne kadar çok severseniz sevin bu eğitimin onun iyiliği için olduğunu unutmamadan disiplinli davranmaya çalışmanız her ikiniz içinde büyük önem taşımaktadır. İri ve güçlü bir köpek olduğu için ona öğretmeniz gereken ilk konulardan biri tasmayı çekmeden yürümek olmalıdır. Bullmastif köpek eğitimi için anahtar ses tonudur. Bu köpek cinsi ses tonuna son derece duyarlı olduğu için hatalarında onu yüksek sesle uyarmak öğrenmesini kolaylaştıracaktır.

Bullmastif beslenmesi nasıl olur?

Bullmastif köpekler ırk özellikleri bakımından kilo almaya son derece müsaittir. Bu nedenle günlük beslenme listesine dikkat edilmesi onun hantal bir köpek olmasını engellemek adına büyük önem taşımaktadır. Diğer pek çok köpek cinsinde olduğu gibi Bullmastif beslenmesinde de yemek artıkları yerine kuru mama kullanımı tavsiye edilmektedir. Bullmastif yemek artıklarının tadını aldıktan sonra bir dara kuru mama yemek istemeyebilir. Kilo almaya müsait yapısı nedeni ile atık yemekler Bullmastif köpeğinizin kısa sürede hantallaşmasına neden olabilir. Yavru Bullmastif köpekler için günde 3 kere kuru mama verilmesi tavsiye edilirken 1 yaştan sonra günde 2 kere ve yetişkin Bullmastif köpeklerde günde 1 kere kuru mama verilmesi tavsiye edilmektedir. Sağlık sorunlarına karşı köpeğinizi korumak için özellikle de yetişkinlikten sonra farklı öğünler yerine günde bir ana öğün olarak beslenmesi daha doğru olacaktır.

Bullmastif bakımı nasıl olur?

Bullmastif cinsi köpeklerin zayıf noktası aşırı sıcaklardır. Sıcak havaları hiç sevmeyen bu cins köpekler mutlaka aşırı sıcak havalarda serin olan evlerde tutulmalıdır. Bullmastif köpek evde bakılıyorsa her gün düzenli olarak yürüyüşe çıkarılması enerjisini atması açısından büyük önem taşımaktadır. Zaten iri olan vücut yapısı nedeni ile çok hareketli köpekler değildir. Sevgiye karşı büyük bir ihtiyaç duyarlar. Bu nedenle sadece kulubesine bağlayıp arada sırada mama verilecek köpeklerden değildirler. Gerekli sevgiyi görmedikleri takdirde sahiplerine karşı sadakat duygusunun gelişimi zayıf olabilir. Bullmastif köpekler güçlü tüy yapıları nedeni ile çok sık tüy dökmezler. Bu nedenle haftada bir kere tüylerinin fırçalanması yeterli olacaktır. Son derece iri yapıları nedeni ile ayak tırnaklarının düzenli olarak kontrolü ve uzadığında kesimi gerekmektedir.

Bullmastif köpek hastalıkları

Bullamastif son derece sağlıklı bir köpek ırkı olarak bilinmektedir. Ancak iri köpek ırklarında görülen kalça displazisi ve dirsek displazisi riski Bullmastif köpekler içinde geçerlidir. Bu nedenle seceresi bilinen yavru Bullmastif köpeklerinin alınması ve Bullmastif yavruları ile oynarken arka ayaklarının üzerinde fazla kalmamalarına dikkat edilmesi, kaygan zeminlerden uzak tutulması, küçük yaşlarda merdiven çıkmalarının engellenmesi gerekmektedir. Bullmastif sağlık sorunları arasında bir diğer yaygın olanı ise hipotiroidizm hastalığıdır. Köpeğin tüylerinin dökülmesi, enerjisinin azalması ve kısırlık gibi işaretler bu hastalığın belirtisi olarak kabul edilir. Her gün düzenli ilaç kullanımı sayesinde tedavi edilebilmektedir. Bunlara ek olarak Bullmastif cinsi köpeklerde kanser, göz hastalıkları, deri hastalıkları, kalp hastalıkları ve ön çarpraz bağ kopması yine sık görülen rahatsızlar arasında bulunmaktadır.

Bullmastif hangi ırktan gelmektedir?

Mastif cinsi köpeklerin büyüklüğüne rağmen uysal yapıları ve küçük cüsselerine rağmen çok vahşi olan Buldog köpeklerinin çarprazlaması sonucu elde edilmiştir. Böylelikle güçlü, iri ve korkusuz bir köpek ırkının elde edilmesi amaçlanmıştır. Çalışmalar sonucunda tahmini olarak 1860 yılında üretilmeye başlanmıştır. Oluşturulan bu yeni ırk Mastif gibi iri ve Buldog gibi agresif olarak tanımlanmaktadır. Bu özellikleri sayesinde son derece güvenilir bekçi köpekleri olarak kabul edilmektedir. İngiltere Kennel Kulübe 1924 yılında kabul edilmiş ve 1934 yılında suçluları en çok korkutan bekçi köpeği unvanını kazanmıştır. Asya kökenli olduğuna düşünülmekle beraber İngiltere’ye Romalılar tarafından getirildiğine de inanılmaktadır. Irk özelliği olarak iri, güçlü, cesur, atak ve agresif bir köpek türü olarak bilinmektedir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Cevapla

Etiketler
bullmastif, bullmastif köpeği, köpeğinin, köpek bakımı, köpek beslenmesi, köpek mamaları ne olmalı, nelerdir, özellikleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
St Bernard köpeğinin özellikleri nelerdir? Lcia Evcil Köpekler 3 03 Eylül 2014 21:30
Jack Russell Terrier köpeğinin özellikleri nelerdir? Lcia Evcil Köpekler 0 03 Eylül 2014 20:53
Terrier Manchester köpeğinin özellikleri Lcia Evcil Köpekler 0 03 Eylül 2014 20:41
Alman Pinscher köpeğinin özellikleri nelerdir? Lcia Evcil Köpekler 0 03 Eylül 2014 20:31
Pappilon Köpeğinin Özellikleri Lcia Evcil Köpekler 0 03 Eylül 2014 19:57