Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
MALZEMELER
Yarım su bardağı üzüm pekmezi
1 adet bütün tavuk
2 çorba kaşığı kuru erik suyu
1 adet limonun suyu, 10 diş sarımsak
1 çorba kaşığı elma sirkesi
Tuz, karabiber, pulbiber
Erik suyu için:
5-6 adet kuru erik, 1 su bardağı su
Kızartmak için: Tereyağı
YAPILIŞI
Öncelikle erik suyunu hazırlayın. Bunun için kuru erikleri küçük bir kaba alıp üzerine su ekleyin. Ocağa oturtup kısık ateşte suyunu yarı yarıya çekene dek pişirin. Kenara alıp soğutun. Tavuğun üzerinde kalan ince tüyleri yanan ocakta tütsüleyin. Daha sonra yıkayıp kurulayın ve parçalara ayırıp geniş bir kaba alın. Üzerine erik suyu, pekmez, limon suyu, sirke, ezilmiş sarmısak, tuz, karabiber ve pulbiber ekleyip harmanlayın. Bu şekilde buzdolabında 3-4 saat bekletin. Döküm tavayı tereyağı ile yağlayıp, tavuk parçalarını önlü arkalı kızartın ve servis yapın.