05 Mayıs 2022, 15:38 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Çıkı Dolması Tarifi Çıkı Dolması Tarifi Malzemeler; 400 gram asma yaprağı 4 parça kemikli et 1,5 bardak kuru bakla 3 tane kuru soğan Yarım bardak kırmızı mercimek Yarım bardak yeşil mercimek 1 bardak bulgur 1,5 bardak yarma 1 kaşık biber salçası 1 kaşık domates salçası 1 tutam maydanoz 1 tutam dere otu 1 çay bardağı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı tuz 1 kaşık kuru nane 1 tatlı kaşığı pul biber 1 çay kaşığı karabiber 2 bardak su Yapılışı; – Soğanlar küçük küçük doğranır ve sıvı yağda kavrulur. Rengi dönünce domates ve biber salçası eklenir. Akşamdan ıslatılan kuru baklası konur. Yıkanan bulgur, kırmızı ve yeşil mercimek ilave edilip nanesi bol olacak şekilde baharatları atılır. Doğranan 1 tutam dereotu ve maydanoz eklenip ocaktan alınır. Soğutulmaya bırakılır. – Tencereye kemikli etler konur ve kendi yağında kızartılır. Üzerine asma yapraklarına doldurulan iç harçla hazırlanan dolmalar dizilir. Sıcak suyu verilerek kısık ateşte pişirilmeye bırakılır. Pişince ters çevrilerek sunuma alınır. | |
|
Etiketler |
çıkı dolması tarifi |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Mustafa Taş _ Ankara kalsın sizlere cıkı cıkı | tugbu | M, N, O, Ö, P | 0 | 29 Eylül 2020 14:38 |
Bıldık Dolması Tarifi | xena | Dolma ve Sarmalar | 0 | 14 Temmuz 2014 16:47 |
Yumurta Dolması Tarifi | oneofgirl | Yumurta Yemekleri | 0 | 07 Ağustos 2013 17:15 |
Bulgur Dolması Tarifi | YapraK | Dolma ve Sarmalar | 0 | 25 Aralık 2009 21:10 |
İskilip Dolması Tarifi | YapraK | Dolma ve Sarmalar | 0 | 25 Aralık 2009 21:08 |