01 Şubat 2022, 19:23 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Nar Soslu Kuzu Pirzola [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Nar Soslu Kuzu Pirzola İçin Malzemeler 8 kalem kuzu pirzola Marine için; 1 çay bardağı nar ekşisi 1 adet nar 1 limonun suyu 1 limonun kabuğu (ince rendelenmiş) 1 dal taze kekik Tuz ve karabiber Sos için; 2 dolu yemek kaşığı tereyağı 1 adet soğan 2 yemek kaşığı un 1 su bardağı sıcak su Nar Soslu Kuzu Pirzolanın Hazırlanışı Narı ayıklayın ve tanelerin bir kısmını süslemek için ayırın. Kullanacağınız nar tanelerini ezin ve suyu ile birlikte diğer marine malzemelerini karıştırın. Pirzolaları sosa bulayın. Sostan, daha sonra kullanmak üzere bir miktar ayırın. Etleri bu sosta en az 1 saat buzdolabında dinlendirin. Marine işlemi gerçekleştiğinde etlerin her iki tarafını kızgın bir tavada az miktarda sıvıyağ ilavesiyle 5’er dakika mühürleyin. Etleri bir kenara alın ve küçük bir sos tavasında küçük küçük doğradığınız soğanı tereyağında kavurun. Unu da ilave ettikten sonra koyu kıvamlı bir sos elde edin. Ayırdığınız narlı sosu ve sıcak suyu da ilave edin, 2 dakika daha pişirin. Mühürlenmiş kuzu pirzolaları bu sosla birlikte ve nar taneleriyle servis yapın.
__________________ Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir. Ve görüyorsun ki .. Alnımıza yazılanla ..Gönlümüze kazınan bir olmuyor… | |
|
Etiketler |
nar soslu kuzu pirzola |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Beğendili Kuzu Pirzola | Heidi | Et Yemekleri | 1 | 13 Mart 2009 00:14 |