![]() |
Süryani içli köftesi (KİTEL RAHA) [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Süryani içli köftesi (KİTEL RAHA) tarifi için malzemeler 300 g kıyma (Orta yağlı) 3 adet orta boy soğan (İnce kıyılmış) 2 çorba kaşığı sıvı yağ 1 demet maydanoz (İnce kıyılmış) 1 tatlı kaşığı yenibahar, karabiber, pul biber Tuz 100 g çekilmiş ceviz içi Hamuru için: 200 g yağsız dana kıyma 200 g ince bulgur 200 g yarma bulgur 200 g irmik Tuz Üzeri için: Süzme yoğurt 50 g tereyağı Toz biber Süryani içli köftesi (KİTEL RAHA) Nasıl Yapılır İç malzemesi için soğanları sıvı yağ ile birlikte karamelize olana dek kavurun. Kıymayı ilave edip kavurmaya devam edin. En son kıyılmış maydanozu, tuzu, çekilmiş ceviz içini ve baharatı ekleyip tatlandırın. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Hamuru için bulgurları, irmiği ve tuzu harmanlayıp yoğurma kabına alın. Üzerini örtecek kadar su ilave edip kapağını kapatın. Şişmesi için 15 dakika bekletin. Kıymayı ekleyin. Orta sertlikte bir hamur elde edince hamurdan yarım yumurta büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizi ıslatıp hamuru avucunuzun içinde yuvarlayın ve ortasını hafifçe çukurlaştırarak baş ve işaret parmaklarınız arasında döndürüp kenarlarını inceltin. İçindeki boşluğa kıymalı iç malzemesinden yerleştirin. İstediğiniz şekilde kapatın. Geniş bir tencereye 8 bardak suyu ilave edin. Kaynayınca 1 tatlı kaşığı tuzu ve 2 çorba kaşığı sıvı yağı ekleyin. Köfte hamurlarını kaynar suyun içine atıp haşlayın. Köfteler suyun yüzüne çıkınca haşlanmış demektir. Köfteleri kevgirle geniş bir servis tabağına alın. İsteğe göre üzerini süzme yoğurt ve tereyağında kavrulmuş toz biber dökerek servis edebilirsiniz. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 04:33. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk