![]() |
![]() | #1 | |
Çevrimdışı ![]() | Yarım kafes kuzu pirzola Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Yarım kafes kuzu pirzola (Kasaptan alırken temizlenmiş, kemikleri iyice ayıklanmış isteyin) Kuzu sosu için 4 diş sarımsak 1 çay fincanı soya sosu 1 yemek kaşığı bal 5 yemek kaşığı süt zeytinyağı (İyice karıştır. Zeytinyağı sütü; direkt sıkılmış zeytin meyvesidir) Yanına 1 kg baby patates Susam, tuz, sıvı yağ Biberiye Yarım kafes kuzu pirzola Nasıl Yapılır * Fırını 200 derecede ısıtın. Bir gün önceden veya minimum 3-4 saat önce eti sosa yatırın. * Eti sostan çıkarın. Sosu biraz tavada çektirin. Eti ise biraz tuzlayıp ısıtılmış fırına atın. Üzeri kızardıkça ara ara çektirdiğiniz sostan üzerine sürün. * Patatesleri şişe geçirin ve sıvı yağ ile yağlayın. Üzerlerine susam, aralarına biberiye koyun. * Et ile birlikte fırınlayın. Et iyice karamelize olunca fırından alın. Kemik aralarından keserek servis yapın
__________________ ~ P .İ .R ~ | |
| ![]() |
![]() |
Etiketler |
kafes, kuzu, pirzola, tarifi, yarım |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Fırında Kuzu Pirzola | Dilara | Et Yemekleri | 0 | 04 Ekim 2010 04:13 |
Beğendili Kuzu Pirzola | Heidi | Et Yemekleri | 1 | 13 Mart 2009 00:14 |