10 Nisan 2019, 20:58 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Kestaneli Dana Güveç MALZEMELER 400 gram dana kuşbaşı 5-6 adet kestane şekeri 8-10 adet arpacık soğan 10 diş sarmısak 1 çorba kaşığı kişniş tohumu 3 adet defne yaprağı 1 çorba kaşığı kuşüzümü 1 tatlı kaşığı tozşeker 1 çorba kaşığı sirke 5-6 adet sivri biber 2 adet havuç 1 çorba kaşığı nar ekşisi 1 su bardağı su 30 gram margarin 2 dal maydanoz, tuz Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. YAPILIŞI Soğan ve sarmısakları soyun. Sarmısak, soğan, kişniş, defne yaprağı, kuşüzümü, şeker ve sirkeyi derin bir kasede karıştırın. Eti kasedeki karışıma ilave edip, üzerini streç filmle kapatıp 6 saat buzdolabında bekleterek marine edin. Biberlerin çekirdeklerini temizleyip iri doğrayın. Havuçları temizleyip dilimleyin. Eti güvece alın. Biber, havuç, nar ekşisi ve suyu üzerine ilave edin. Tuzunu ayarlayın. Margarini küp doğrayıp serpiştirin. Üzerini alüminyum folyo ile örtüp, önceden ısıtılmış 200 derece fırında 40 dakika pişirin. Folyoyu çıkarıp kestane şekerini ilave edin ve 10 dakika daha pişirin. Kıyılmış maydanoz ile süsleyip sıcak olarak servis yapın. Alıntı
__________________ hєrkєs kusurlαrı ílє kusursuzun pєşíndє.. | |
|
Etiketler |
et yemekleri |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Bal kabakli güveç | Nur | Et Yemekleri | 1 | 15 Ekim 2011 13:45 |
Hamsi Güveç | Sır | Yemek Tarifleri | 0 | 05 Ekim 2011 15:16 |
Karides Güveç | Dilara | Et Yemekleri | 0 | 23 Nisan 2010 12:38 |
Kestaneli Dana Güveç | YapraK | Et Yemekleri | 0 | 01 Nisan 2009 05:33 |