IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  reklamver

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 02 Şubat 2015, 13:31   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Güllaca Sarılmış Et Tarifi





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler

  • 250 gr. antrikot
  • Tuz, karabiber
  • 4 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 2 avuç tuzlu fıstık
  • 7 adet mantar
  • 5 yaprak güllaç
  • ½ su bardağı et suyu
  • 2 adet yeşil dolmalık biber
  • 2 avuç taze kaşar rendesi
  • 2 çorba kaşığı pekmez
Yapılışı


Bu tarif için önce 250 gram antrikotu iri küpler halinde doğrayın. Tuz, karabiber ile tatlandırın ve 2 çorba kaşığı zeytinyağı ile karıştırın. Orta boy tavayı ocağa alıp ısınması için altını yakın. İçine 2 çorba kaşığı zeytinyağı ekleyin ve ısınınca etleri ilave edip her iki tarafı da renk değiştirene kadar çevirin. Ardından halka halka doğranmış 2 adet yeşil biberi de ve kabaca kesilmiş 2 diş sarımsağı ekleyerek, çevirmeye devam edin. Etlerin dışı güzel bir kahverengi olunca, tavadaki malzemeleri kenara ayırın. Sonra tavaya, 2 dolu avuç yer fıstığının üzerindeki tuzları alıp, ekleyin. Bu şekilde yer fıstıkları etin tavada bıraktığı tadı da içine çekip, kavrulacaklar. 2-3 dakika sonra tavadaki malzemeyi etlerin üzerine alın ve tavaya hala sıcakken kabaca dilimlenmiş 7adet mantarı ekleyip kavurun. Son olarak pişirdiğiniz tüm malzemeleri tavada birleştirin ve ocağın altını kapatın.

Güllaçları ıslatmak için, ½ bardak ılık et suyunu bir fırça ile her bir güllaç yaprağına arkalı önlü sürün. Burada amaç güllaçları lezzetlendirmek ve hafif kıvrılabilir bir hale getirmek, eğer çok fazla et suyu sürerseniz hamuru fazla nemlendirdiğiniz için iyi bir sonuç alamayabilirsiniz. Bu şekilde 5 yaprak güllacı fırça ile ıslatıp üst üste dizin. Ortasına tavada çevirdiğiniz et karışımını yayıp, güllacı kenarlarından kıvırarak rulo şeklinde sarın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine alarak, üzerini 2 avuç rendelenmiş taze kaşar ile kaplayın. Son olarak 2 çorba kaşığı pekmezi tabiri caizse damlata damlata gezdirin. Piştiğinde göreceksiniz ki bu pekmez dokunuşu bu yemeği inanılmaz güzel yukarı taşıyacak. Güllaca sarılmış eti 200 derecelik fırının orta katında 20- 25 dakika pişirin ve sıcak servis yapın.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Alt 14 Ocak 2016, 13:11   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Güllaca Sarılmış Et Tarifi




Off offff resmi bile insanı iştahlandiriyor
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
)

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
güllaca, sarılmış, tarifi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ermenek'te 3 işçinin cesedi birbirine sarılmış halde bulundu Seth Haber Arşivi 0 19 Kasım 2014 12:17
Cesetleri Birbirine Sarılmış Halde Bulundu Rhytia Haber Arşivi 1 25 Ocak 2014 18:46
Marul Yaprağına Sarılmış Tay Usulü Biftek Zen Et Yemekleri 0 11 Kasım 2012 19:26
Sahi Sarılmış mıydık - Levent Kaan Gündoğdu Liaaa Kitap Tanıtımları 0 15 Nisan 2012 02:16