31 Ağustos 2014, 18:41 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Mantarlı biftek sarma Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler 4 Adet 160 gramlık Dana Biftek 200 gr Mantar 1 Su Bardağı Et Suyu 2-3 Diş Sarmısak 2 Çorba Kaşığı Acı Hardal 8 Dilim Pastırma 1 Havuç 1/2 Demet Maydanoz 2 Yeşil Soğan 1 Çorba Kaşığı Domates Salçası 1.5 Çorba Kaşığı Margarin 1/2 Su Bardağı Su 1 Defne Yaprağı 2 Çorba Kaşığı Zeytinyağı 1 Çorba Kaşığı Un 5-6 Arpacık Soğanı Tuz, Karabiber Yemeğin Tarifi 1) Mantarları ince ince doğrayıp kaynamış et suyunda yarım saat bekletin. Biftek dilimlerini düz zemine yayın. Sarımsakları ezip hardala karıştırın ve etlerin üzerine sürün. Pastırma dilimlerini ekleyin. 2) Havuç, maydanoz ve yeşil soğanları doğrayıp margarinde kavurun. Domates salçasını ekleyip karıştırın. Yarım su bardağı su ve defne yaprağını ilave edin. Et suyunda beklettiğiniz mantarları suyuyla birlikte tencereye ekleyip pişirin. Sonra defneyi çıkarın. Mantarlı karışımın bir kısmını ayırıp kalanını bifteklerin üzerine paylaştırın. 3) Biftekleri rulo şeklinde sarıp mutfak ipiyle bağlayın. Üzerine tuz ve karabiber serpin. 4) Hazırladığınız biftek rulolarını una bulayıp kızgın yağda kızartın. Düz bir tepsiye alın ve önceden 170 dereceye ayarlanmış frında 50 dakika pişirin. Kalan mantarlı karışıma arpacık soğanları ilave edip 10 dakika kadar pişirin. Biftek ruloları servis tabağına alıp sos eşliğinde sıcak olarak servis yapın. Alıntı | |
|
Etiketler |
biftek, mantarlı, sarma |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Mantarlı Biftek Tarifi | Elysian | Et Yemekleri | 0 | 21 Temmuz 2014 12:16 |
Mantarlı Yaprak Sarma | Elysian | Dolma ve Sarmalar | 0 | 25 Şubat 2014 12:51 |
Mantarlı Et Sarma Tarifi | Amelia | Et Yemekleri | 0 | 26 Ocak 2014 17:16 |
Pastırmalı Biftek Sarma | YapraK | Et Yemekleri | 0 | 15 Şubat 2010 22:17 |