22 Ağustos 2014, 13:56 | #1 | |
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Soğan Kebabı Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler 400 gr koyun-kuzu yağlı satır kıyması 9-1o adet birbibine eşit küçük boy kuru soğan tuz ve karabiber 1 çay bardağı nar ekşisi isteğe bağlı toz kırmızı biber 1,5 bardak su Yemek Tarifi -Soğanları kabuklarıyla yıkadıktan sonra iki kenarından biraz kesip en dıştaki tek kabuğunu temizleyin. Tek kabuk olmalı çünkü kabuklarıyla pişecekler. Ortadan ikiye ayırın ve tepsiye ikiye kestiğiniz soğanları eşlerini kaybetmeden dizin. -Yağlı koyun etinizi kasabınıza satırla kıyma haline dönüştürtebiliyorsanız yapın. Siz yapabiliyorsanız evde yapın, eğer hiç biri olmuyor ise kıyma makinesinde bir kez çektirin. -Satır kıymasına tuz, bolca karabiber ekleyip yoğurmaya başlayın. Yağlı bir kıyma olduğu için önce yayılacak sonra kendisini toplayacaktır. En az 10 dakika yoğurun. Üzerine bir bez kapatıp dolapta dinlendirin. Eğer bu harcı bir gece dinlendirirseniz daha da güzel olur. -Fırını 200 dereceye ayarlayın. Harcınızdan aşağı yukarı soğanlar büyüklüğünde top köfteler yapın. Soğanların arasına fotoğraftaki gibi dizin. -Nar ekşisini 2 su bardağına pay edin. Bardaklardan birine 1 tatlı kaşığı kara biber, tuz ve arzuya göre toz kırmızı biber ekleyip ¾ ünü dolduracak kadar su ekleyip iyice karıştırın. diğer bardağın üzerine de ¾ ünü kaplayacak kadar su ekleyin. -Baharatlı olan karışımı tepsinin üzerine soğan ve köftelere de bolca gelecek şekilde kaşıkla dökün. -Ben bu tariften yiyeceğim için ekstra hiç yağ ilave etmedim. Kıymam da olması gerekenden daha az yağlıydı. Kebaplarda lezzeti veren ana unsur yağdır. Gerektiği kadar yağlı kıyma kullanırsanız kebabınızın lezzetsiz olma ihtimali hiç yok. Koyunun döşünden çektirebilirsiniz. Daha az yağlı kıyma kullananlar varsa lezzet için üzerine bir kaç tereyağ parçası koyabilirsiniz. -Bu şekilde fırına verip yaklaşık 30 dakika pişirin. Soğanların biraz diri oluşu sizi rahatsız etmiyorsa afiyetle yemeye koyulabilirsiniz. Yok ben sabırlıyım dayanırım diyorsanız bu aşamadan sonra terletme işlemi var. Fırında soğanlar yumuşacık olana kadar pişmiyor. Fırından çıkardıktan sonra tepsisiyle ocağın üzerine alıp üzerini folyo ile sıkıca kapatın. Dibindeki suyu kontrol edip ihtiyaç varsa üzerine diğer nar ekşili sudan ekleyip 15 dakika kadar kısık ateşte zemindeki nar ekşili suyla soğanlar pişmeye devam etsin. Böylece sosu içine iyice çekecek ve yumuşacık olacaklar. Bu işleme terletme işlemi deniyor. Tepsiniz benim gibi ocak için uygun değilse doğuda yapıldığı gibi, soğanları dış kabuklarından çıkarıp uygun bir tencere yada güveç tencerisine aktarabilir, üzerine de köfteleri ekleyip aynı işlemi yapabilirsiniz.
__________________ ~ Adım YaLnızLık ~ | |
|
Etiketler |
kebabı, soğan |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Patlıcan kebabı Tarifi (Tepsi Kebabı Tarifi) | Amelia | Kebaplar Köfteler | 1 | 26 Ocak 2014 18:48 |
İslim Kebabı Nasıl Yapılır? - İstim Kebabı Tarifleri | Sevda | Kebaplar Köfteler | 0 | 20 Temmuz 2013 03:55 |
Soğan - Soğan Nedir - Soğan Yetiştiriciliği | YapraK | Türkiye'nin Coğrafi Bölgeleri | 0 | 14 Mart 2010 21:36 |
Ayvalı Soğan Kebabı | YapraK | Kebaplar Köfteler | 0 | 26 Aralık 2009 07:25 |