10 Haziran 2014, 20:46 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | İkbal Gürpınar Hünkarbeğendi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Genel Bilgiler Kategori : Etli Yemek Tarifleri Mutfak : Türk Mutfağı Usta : İkbal Gürpınar Pişirme Yöntemi : Tencere Tarifleri Porsiyon : 5 Hazırlanma : 30 dk Malzemeler - 1 Adet Kuru Soğan - Yarım Kg Kuşbaşı Kuzu Eti - 1 Kg Patlıcan - 1 Çorba Kaşığı Salça - 1.5 ( 3/2 ) Su bardağı Süt - 2 Çorba Kaşığı Tereyağı - 2 Çorba Kaşığı Un - Kararında Karabiber, Tuz Hazırlanışı Patlıcanları fırında veya ocağın üzerinde kabukları yanıp, içi yumuşayıncaya kadar közleyin. El dayanacak sıcaklığa geldiğinde elinizle kabuklarını soyun. Çatalla iyice ezin. Bir tencereye 1 çorba kaşığı tereyağı koyun. İçine unu ekleyin ve unun çiğ kokusu çıkıp hafifçe sararıncaya kadar tahta bir kaşıkla karıştırarak kavurun. Bir yandan karıştırmayı sürdürürken diğer yandan sütü azar azar ilave ederek una iyice yedirin. Unun topaklanmasına engel olmak için karıştırmaya ara vermeyin. İçine ezilmiş patlıcanı ekleyin. Bu kez dövercesine karıştırıp sosu ateşten alın. Ara sıra çok kısık ateşte ısıtıp sosu sıcak tutmaya çalışın. Eti ayrı bir tencereye 1 çorba kaşığı tereyağıyla beraber koyun. Et saldığı suyu çektiğinde incecik doğranmış soğanı ilave edin. Et esmerleşip kabuk bağlayıncaya kadar karıştırarak kavurun ve salçayı ekleyin. Salçanın çiğ kokusu çıkana kadar 2-3 dakika daha kısık ateşte kavurmayı sürdürün. Üzerine 2 su bardağı kadar su ilave edip, tencerenin kapağını kapatın. Et yumuşayıp suyun yarısını çekinceye kadar kısık ateşte pişirin. Eti ateşten almaya yakın tuzunu koyup karıştırın. Bir süre daha pişirip ateşten alın. Tabağa önce beğendi sosunu koyun, üzerine etleri yerleştirin. Üzerine karabiber serperek sıcak servis yapın. Alıntı | |
|
Etiketler |
gürpınar, hünkarbeğendi, İkbal |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
İkbal Gürpınar Kuzu Haşlama | Amelia | Et Yemekleri | 0 | 10 Haziran 2014 20:44 |
İkbal Gürpınar - Babam | Bozkurt- | Şairler ve Şiirleri | 0 | 05 Mart 2014 19:31 |
Sen Gittin Babam!.. (İkbal Gürpınar) | Sevda | Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler | 0 | 19 Haziran 2011 14:48 |
ücretsiz kayıt ile network marketing (İkbal Gürpınar'ın tanıtımıyla) | recinilt | İnternetten Para Kazanma Yolları | 0 | 30 Mart 2010 21:25 |