![]() |
Sazende Tarifi [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler 1 kg kemikli kuzu incik Yarım kg havuç 3 adet soğan Yarım kg jasmine pirinç 750 gram etsuyu 1 paket margarin 100 gram tereyağı 300 gram kestane 100’er gram badem, dolmalık fıstık 100 gram antep fıstığı 200 gram kuş üzümü 1 çorba kaşığı tarçın 1 çorba kaşığı yenibahar 1 çay kaşığı karabiber 2 adet etsuyu tableti 1 litre sıcak su 3 çorba kaşığı tuz Lezzetin Dansı Sazende Yapılışı ETLERİ yıkayın. Üzerini aşacak kadar su ile pişirin. Pirince tuz ilave ederek, sıcak su ile ıslatın. Kuş üzümlerini de sıcak su ile ıslatın. Yarım saat bekletin. Soğanları halka halka doğrayın. 1 kaşık margarin ile teflon tavada soteleyin. Havuçların kabuklarını soyup, kibrit çöpü uzunluğunda ince kesin. Onları da bir kaşık yağ ile soteleyin. Kestane, badem ve antep fıstığının kabuklarını soyun. Pişen incik etlerini en derin teflon tencereye dizin. Üzerine önce sote edilmiş soğanı, daha sonra havuçları yayın. Pirinçleri yıkayıp, süzün. Kuş üzümü, kestane ve bahatları bir kasede harmanlayıp, havuçların üzerine yayın. Etsuyu tabletlerini suyla karıştırıp, pirinçlerin kenarından yavaşça süzün. Kalan margarini ilave edip, önce hızlı daha sonra kısık ateşte pişirip 5 dakika dinlendirin. Servis kabına ters yüz ederek çevirin. Teflon tavaya tereyağını alın. Sırasıyla badem, dolmalık fıstık ve antep fıstığını ilave edip, kavurun. Yemeğin üzerine gezdirip, servis yapın. (sofra) |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 20:25. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk