![]() |
Güveçte Kurufasulye Tarifi (Resimli) Soğuk havaların en lezzetli yemeği! Malzemeler 2 su bardağı kurufasulye 4 çorba kaşığı tereyağı 1 adet soğan 2 adet sivri biber Yarım çorba kaşığı salça Tuz Üzerine: 2 adet domates Güveçte Kurufasulye Yapılışı Kurufasulyeyi geceden ıslatıp, ertesi gün bol suda 15 dakika haşlayın. Üzerine 1 su bardağı soğuk su ekleyin. Ocağı kapatarak, 3-4 saat bekletin. Bir tencerede tereyağını eritin. 1 adet soğanı incecik doğrayarak, tencerede 5 dakika kavurun. Biberleri halka doğrayıp, yağa ekleyin. Salçayı da katın. Bir-iki çevirip, 4-5 su bardağı su koyun. Bir taşım kaynatın. Kaynadıktan sonra, fasulyeyi güveç kaplarına koyun. Domatesleri yuvarlak dilimleyip, güveçlerin üzerine koyun (fasulyelerin kurumaması için). Orta ısılı fırında, fasulyeler iyice yumuşayana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın. sofra |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 12:05. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk