07 Ağustos 2013, 18:11 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Enginarlı Kuzu Kebabı Tarifi Malzemeler 4 adet pişmiş enginar 16 adet arpacık soğan 1 orta boy kereviz 600 gr kuşbaşı kuzu eti 80 gr margariny 1 çay bardağı iç bezelye Yarım demet dereotu 1 yemek kaşığı un 2 adet orta boy kabuğu soyulmuş domates 1 tatlı kaşığı salça 4 adet sivribiber Tuz ve su. Enginarlı Kuzu Kebabı Yapılışı Tencereye yağ konularak eritilir ve etler ilave edilip 10 dk kadar kavrulur. Etler suyunu çektiğinde sırasıyla kabuğu soyulan arpacık soğanlar, un, salça, ve domateslerin yarısı küp şeklinde doğranıp ilave edilir. 3 dk kadar karıştırılır. Su ilave edilerek etler pişene kadar sürekli köpüğü alınır ve kaynatılır. Fırın tepsisine koymuş olduğumuz enginarların üzerine daha önce hazırladığımız sebzeli et harcını, bezelyeyi ve kalan domatesler ve biberler ikiye kesilerek ilave edilir. 180 derece fırında 5 dk pişirilip servise sunmadan önce üzerine dereotu konulur. Afiyet olsun. | |
|
Etiketler |
enginarlı, kebabı, kuzu, tarifi |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Patlıcan kebabı Tarifi (Tepsi Kebabı Tarifi) | Amelia | Kebaplar Köfteler | 1 | 26 Ocak 2014 18:48 |
Enginarlı Köfte Tarifi | oneofgirl | Et Yemekleri | 0 | 23 Temmuz 2013 18:15 |
Enginarlı Kuzu Eti | Violent | Et Yemekleri | 0 | 04 Haziran 2013 19:33 |
Diyet Yumurtalı Enginar Kavurması Tarifi ( Enginarlı Omlet ) | Zen | Diyet Tarifleri | 0 | 22 Kasım 2012 23:36 |
Erikli Kuzu Kebabı | YapraK | Kebaplar Köfteler | 0 | 26 Eylül 2009 18:52 |