24 Temmuz 2013, 19:38 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Kestaneli Kuzu Yahnisi Tarifi Malzemeler •1 kg. kemiksiz kuzu eti (iri doğranmış) • 4 yemek kaşığı sıvı yağ • 1/2 kg. kestane • 2 adet kuru soğan • 2 çay kaşığı tarçın • 1/2 bardak portakal kabuğu rendesi • 1 çorba kaşığı bal • 1 çorba kaşığı un • Tuz • Karabiber [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Hazırlanışı İri parçalar halinde doğranmış kuzu etini; yağda, kuvvetli ateşte kızartın. Soğanları ince bir şekilde kıyın ve etlere ilave ederek kavurmaya devam edin. Unu 1/2 bardak ılık suda açıp etlerin üzerine ilave edin. Yemeği kısık ateşte yaklaşık 50 dakika pişirin. Kestaneleri, 1 saat suda bekletin. Üzerlerini çizip, fırında kabukları soyulabilir hale gelinceye kadar pişirin. Kabuklarını soyup; tuz, karabiber, tarçın, portakal suyu, 1 çorba kaşığı bal ve portakal kabuğu rendesiyle birlikte etlere ilave edin. Kestaneler iyice pişince, sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun. | |
|
Etiketler |
kestaneli, kuzu, tarifi, yahnisi |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Kuzu Külbastı Tarifi | Ezgi | Et Yemekleri | 0 | 05 Temmuz 2012 08:48 |
Kestaneli Hindili Pilav Tarifi | Sevda | Makarnalar Pilavlar | 0 | 18 Mart 2012 18:10 |
Çingene Yahnisi Tarifi | AnqeL | Et Yemekleri | 0 | 18 Ocak 2012 13:05 |
Taze Kestaneli Kuzu Sarma | efLatun | Dolma ve Sarmalar | 0 | 20 Aralık 2011 21:47 |