24 Temmuz 2013, 19:26 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Etli Türlü Güveç Tarifi Yapılışı MALZEMELER 300 gr kusbasi koyun eti 2 orta boy sogan 2 orta boy patlican 2 orta boy kabak Iki avuç taze fasulye Bir avuç taze bamya 4 adet yesilbiber 1/2 bardak sivi yag 3 orta boy domates 2 yemek kasigi margarin veya tereyagi YAPILIŞI Kusbasi dogranmis etleri, kiyilmis sogan ve 2 kasik yagla atese koyun. Arada karistirara kisik ateste suyunu çekene dek pisirin.Patlicanlari alacali soyun, bir parmak uzunlugunda kesin ve üzerine biraz tuz serperek bekletin. Sonra da yikayip kurulayin ve kizgin yaga atarak açik pembe kizartin.Kabaklarin kabuklarini kaziyip yikayin, yarim parmak uzunlugunda dograyin. Fasulyeleri tuzlu sicak suya atarak 10 dk bugulayin. Bamyalari yikayin ve tepelerini koni biçiminde kesip ayiklayin.8-10 kisilik bir güvece et ve sebzeleri karisik olarak yerlestirin. Üzerine patlicanlari, dogranmis domates ve biberleri koyun. Yeterince tuz, 1,5 bardak su katip üzeri kapali olarak kisik ateste hafif pistikten sonra biraz da firinda pisirin. Afiyet olsun. | |
|
Etiketler |
etli, güveç, tarifi, türlü, yapılışı |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Kemikli Güveç Tarifi Yapılışı | oneofgirl | Et Yemekleri | 0 | 24 Temmuz 2013 19:25 |
Amerikan Mutfağı - Pirinçli Güveç Tarifi | Sevda | Dünya Mutfakları | 0 | 11 Nisan 2013 01:03 |
Levrek Güveç Tarifi Yapılışı | yoSun | Deniz Ürünleri | 0 | 28 Haziran 2012 10:16 |
Etli Güveç | Peri | Et Yemekleri | 5 | 11 Şubat 2011 22:01 |
Vejeteryanlara Soya etli güveç | Lady | Yemek Tarifleri | 0 | 17 Temmuz 2010 11:35 |