23 Temmuz 2013, 18:30 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Kereviz püreli biftek Malzemeler: 4 biftek 2 havuç 200 gr brokoli 3 kereviz sapı 2 soğan 5 yemek kaşığı zeytinyağı 1 tepeleme tatlı kaşığı un 2 su bardağı sıcak su Tuz Karabiber Püre için 4 kereviz 3 patates 60 gr tereyağı Tuz Karabiber Rendelenmiş muskat Hazırlanışı: Kereviz ve patateslerin kabuklarını soyup iri doğrayın. Tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin ve orta ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Suyunu süzüp blender’dan geçirerek püre haline getirin. Tereyağı, tuz, karabiber ve rendelenmiş muskat ekleyerek karıştırın. Etleri iki parmak kalınlığında doğrayın. Havuçların kabukların soyup dilimledikten sonra şekilli kalıp ile kesin. Soğanı piyazlık doğrayın ve zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Etleri ekleyip birkaç dakika soteleyin. Brokolileri, havucu ve doğranmış kereviz saplarını ekleyin. Sıcak su ekleyin ve kısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Gerekirse su ilavesi yapın. Unu suda çözerek yemeğe ekleyin. Tuz, karabiber ile tatlandırın ve birkaç dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın. Tabağa kereviz püresini yayın. Üzerine et karışımından ekleyerek sıcak servis yapın. Afiyet olsun! | |
|
Etiketler |
biftek, kereviz, püreli |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Püreli Dana Rosto | Burce | Et Yemekleri | 0 | 21 Nisan 2012 05:30 |
Sebze Püreli Et | Burce | Et Yemekleri | 0 | 27 Mart 2012 20:50 |
Kereviz - Kereviz Nedir - Kereviz Yetiştiriciliği | YapraK | Türkiye'nin Coğrafi Bölgeleri | 0 | 14 Mart 2010 21:20 |
Patates Püreli Tas Kebabı | YapraK | Kebaplar Köfteler | 0 | 26 Aralık 2009 07:27 |