05 Mayıs 2013, 17:19 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Susamlı ve Baharatlı Bonfile Tarifi Susamlı ve Baharatlı Bonfile Tarifi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler 4 dilim 3 cm kalınlığında bonfile 4 çorba kaşığı natürel sızma zeytinyağı 2 diş sarımsak, ince kıyılmış 3 çorba kaşığı oyster sos 1 tatlı kaşığı tane hardal 1 tatlı kaşığı kakule 1 tatlı kaşığı kırmızı tane biber 1 çay kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı susam Taze kekik Tarif Bonfile dilimlerini zeytinyağı ve sarımsakla 1 saat kadar bekletin. Ayrı bir kapta oyster sos, tane hardal, değirmende çekilmiş iri tane biberler, yine havanda hafifçe dövülmüş kakule çekirdekleri, susam ve tuzu karıştırın. Zeytinyağı içinde dinlenmiş etleri, zeytinyağı ve sarımsaklarla birlikte baharat karışımına bulayın. Sonra çok kızgın yapışmaz yüzeyli bir tavada toplam 7 dakika her iki yüzünü de pişirin. Bu işlemi yaparken hafifçe 3-4 dakika kapak kapatarak pişirirseniz etlerin içi kırmızı kalmaz... Ama az pişmiş et sevenler için kuvvetli ateşte 7 dakika idealdir. Üzerine taze kekik ve tabağın yanına da yine tane hardalla servis yapabilirsiniz. | |
|
Etiketler |
baharatlı, bonfile, susamlı, tarifi, ve |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Susamlı Atom Tarifi Resimli | Zen | Hamur İşleri | 0 | 07 Aralık 2012 15:12 |
Baharatlı Hamsi Tava Tarifi | Sevda | Deniz Ürünleri | 0 | 12 Ağustos 2012 20:04 |
Baharatlı Jumbo Karides tarifi. | Sevda | Deniz Ürünleri | 0 | 09 Şubat 2011 17:12 |
Susamlı köfte (mersin) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 24 Ocak 2011 17:14 |
Susamlı Cips Tarifi | Dilara | Pastalar | 0 | 30 Ekim 2010 07:14 |