03 Şubat 2013, 12:05 | #1 | |
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Asya usulü Izgara Deniz Ürünleri 500 gr. temizlenmiş ve dilimlenmiş Karides 300 gr. midye eti 500 gr. temizlenmiş ve dilimlenmiş küçük kalamar 500 gr. temizlenmiş minik ahtapot 250 ml (1 ölçü) tatlı ekşi sos 1 çorba kaşığı balık sosu 2 çorba kaşığı limon suyu 60 ml (1/4 ölçü) fıstık yağı Limon Kabuğu, servis için Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Hazırlanışı Karides, kalamar, midye ve ahtapotu çok derin ve metal olmayan bir kaba koyun. Ayrı bir kaba da tatlı ekşi sosu, balık sosunu, limon suyunu ve 1 çorba kaşığı fıstık yağını ekleyin. Karışımı deniz ürünlerinin üzerine dökün, karıştırın ve yaklaşık 1 saat marine edin. Suyunu biraz akıtıp sakladıktan sonra servis edin. Kalan yağı ızgara tavasında ısıtın ve deniz ürünlerini yaklaşık 3-5 dakika pişirin. Pişirirken sakladığınız suyu yavaş yavaş üzerine dökün. Buharda pişmiş pilav üzerine limon dilimleriyle servis edin. | |
|
Etiketler |
ürünleri |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Sebzeli Deniz Ürünleri | Burce | Deniz Ürünleri | 2 | 15 Mayıs 2012 00:03 |
Helal Olmayan Deniz Ürünleri | Liaaa | İslamiyet | 0 | 06 Nisan 2012 18:59 |
Mesleksel Deniz ve Su Ürünleri Alerjileri | Liaaa | Sağlık Köşesi | 0 | 18 Şubat 2012 15:52 |
Deniz Ürünleri | YapraK | Deniz Ürünleri | 12 | 09 Şubat 2011 15:42 |