25 Kasım 2012, 19:35 | #1 | |
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Güveçte Kuzu But. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. malzemeler : * yarim kuzu but * 4 patates * 3 sogan * 5 domates * 7 yesil biber * 1 bas sarimsak * tuz * tane karabiber * siviyag Hazırlanışı : kuzu butunu iri parçalar halinde kestirin. bu parçalari üzerine su ilave ederek haslayin. daha sonra güvecin altina irice dogranmis kuru soganlari,sarimsaklari yerlestirin.Üzerine yari kivamda pismis etleri de yerlestirin. Üzerine sadece ortadan ikiye kesilmis patatesleri de ekleyin. en son üzerine yine irice kesilmis domatesleri ve biberleri yerlestirin. tuzunu ,karabiberini ve biraz da siviyag ekleyin.Üzerini önce yagli kagit ile daha sonra da aliminyum folyo ile kapatip 180 derecelik firinda en az 1 saat pismeye birakin. tamamen kendi suyu ile pisecegi için nefis bir güveç olacaktir. | |
|
Etiketler |
güveçte, kuzu |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Güveçte Yumurta | Zen | Yumurta Yemekleri | 0 | 02 Kasım 2012 21:57 |
Kuzu Kulağı - Kuzu Kulağı Nedir- Kuzu Kulağı Yetiştiriciliği | YapraK | Türkiye'nin Coğrafi Bölgeleri | 0 | 14 Mart 2010 18:33 |