11 Kasım 2012, 19:26 | #1 | |
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Marul Yaprağına Sarılmış Tay Usulü Biftek Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler (2KİŞİLİK) 1/3 kg. dana bonfile 1 yemek kaşığı acılı sos 1 adet ince dilimlenmiş yeşil biber 2 yemek kaşığı balık sosu 1/2 kg. ince dilimlenmiş kırmızı soğan 1 adet soyulmuş ve ince dilimlenmiş havuç 2 adet dilimlenmiş misket limonu 1/2 doğranmış taze kişniş 1 adet yapraklarına ayrılmış marul Tuz ve karabiber Hazırlanışı 1-Izgaranızı yüksek ısıda beş dakika süreyle ısıtın. Etinizi istediğiniz şekilde tuz ve karabiberle terbiyeledikten sonra ızgaraya koyun. Dört dakika boyunca etin her iki tarafı pişinceye kadar ızgarada tutun. Ardından beş dakika eti dinlenmeye bırakın. 2-Küçük bir kapta acılı sosu, balık sosunu ve bir misket limonun suyunun yarısını düşük ısıda karıştırın. Hazırlamış olduğunuz sıcak sosun bir kısmını ince dilimlere ayırdığınız etinizin üzerine dökün. 3-Bir marul yaprağı arasına yerleştirdiğiniz etinizin üzerine dilimlenmiş biberleri, kırmızı soğan halkalarını, taze kişnişi, kalan sosu ve limon suyunu ekleyerek servise hazır hale getirebilirsiniz. Dilerseniz marul yapraklarını, tortilla yaprakları gibi etleri dürüm yapmakta da kullanabilirsiniz. | |
|
Etiketler |
biftek, marul, sarılmış, tay, usulü, yaprağına |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Sahi Sarılmış mıydık - Levent Kaan Gündoğdu | Liaaa | Kitap Tanıtımları | 0 | 15 Nisan 2012 02:16 |
Biftek Marengo (Amerikan usulü) | Sevda | Et Yemekleri | 0 | 26 Ocak 2012 16:50 |
Marul Maskesi | Ezgi | Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri | 0 | 16 Aralık 2011 16:07 |