10 Kasım 2012, 23:26 | #1 | |
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| ŞehriyeLi Kuzu Güveç # 4 mezgit fileto # 4 kare milföy hamuru # 3 su bardağı süt # 2 çorba kaşığı un # 2-3 defneyaprağı # 1 yumurta # 15 gr margarin # Tuz, karabiber Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Hazırlanışı * Mezgit filetoları küp küp kesin. 2 su bardağı sütü bir tencereye alıp doğranmış balık etlerini ilave edin. Defneyapraklarını ekleyip etler yumuşayıncaya kadar pişirin. * Margarini küçük bir tavada eritin. 2 kaşık unu ekleyip kavurun. Kalan 1 bardak sütü ilave edin. Koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirip ocaktan alın. * Hazırladığınız karışımı balık etlerinin pişmekte olduğu tencereye ilave edin. Tuz, karabiber ekleyip karıştırın ve tencereyi ocaktan alın. * Kare milföyleri düz zemine alıp hazırladığınız malzemeyi ortalarına paylaştırın. Yumurtanın sarısını akından ayırın. Akını milföylerin kenarlarına sürüp bohça şeklinde kapatın. Hamurları fırın tepsisine dizin. Yumurta sarısını çırpıp üzerlerine sürün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirip sıcak olarak servis yapın. Detaylar Zorluk Derecesi : 2 / 5 Kişi Sayısı : 4 Hazırlama Süresi : 20 dk. Pişirme Süresi : 25 dk. Mutfak : Türk Mutfağı Kategori : Et Yemekleri | |
|
Etiketler |
güveç, kuzu, Şehriyeli |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Şehriyeli Muhallebi | Zen | Tatlılar | 0 | 06 Kasım 2012 18:13 |
Kuzu Kulağı - Kuzu Kulağı Nedir- Kuzu Kulağı Yetiştiriciliği | YapraK | Türkiye'nin Coğrafi Bölgeleri | 0 | 14 Mart 2010 18:33 |
Tel Şehriyeli Konsome Çorbası | YapraK | Çorbalar | 0 | 25 Aralık 2009 20:58 |
Fırında Şehriyeli Kuzu | YapraK | Et Yemekleri | 0 | 12 Eylül 2009 22:07 |