![]() |
![]() |
![]() | #1 | |
Çevrimdışı ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Napoli Usulü Kuzu Pirzolası Malzemeler • 15 adet kuzu pirzolası (kişi başına 3 kalem hesabı ile 5 kişi için) • tuz • taze çekilmiş karabiber • 3 yumurta • 60 g (1/2 su bardağı) un • l su bardağı ufalanmış bayat ekmek içi ya da galeta unu • 30 g (2 çorba k.) Sana • 60 g konkase domates (bkz. sayfa 107) 125 mi (1/2 su bardağı) domates Sosu • 150 g spagetti • 30 g (7 1/2 çorba k.) rendelenmiş kaşar veya parmesan peyniri Napoli Usulü Kuzu Pirzolası tarifi Hafifçe inceltilmiş ve fazla yağlan alınmış kuzu pirzolalarını önce una,sonra yumurtaya bulayın. Aynı pirzolaları bu kez galeta ununa veya tercihen iri ufalanmış bayat ekmek içine bulayın.Bir tavada Sana’yı kızdırıp,pane edilmeye hazır pirzolaları alt üst ederek her iki yanları da altın sarısı bir renk alıncaya kadar pişirin.Garnitür için spagettiyi kırmadan kaynar suya koyup diri kalacak biçimde haşlayın ve üzerine domates sosunu ilave edip pane edilmiş kuzu pirzolaları ile servis yapın. HAZIRLANIŞI Kuzu pirzolalarının fazla yağlarını kesip,atın. Tuz ve biberi serpin.Yumurtayı bir çorba kaşığı su ilave ederek çırpın.Pirzolaları sırasıyla una, yumurtalı karışıma ve ufalanmış bayat ekmek içine bulayıp pane edilmek üzere hazır hale getirin. Bir tavada Sana’yı eritin.Yağ kızınca kuzu pirzolalarını tavaya koyup alt üst ederek 7-8 dakika,her iki yanı da altın sarısı bir renk alıncaya kadar pişirin.Sana’yı bir tencerede orta ateşte eritin.Yağ kızınca konkase domatesi katıp, ara sıra karıştırarak,birkaç dakika pişirin. Domates sosunu katın.Bir taşım daha kaynatın. Tencereyi ateşten alıp,sosu sıcak olarak bir kenarda bekletin.Bu arada orta boy bir tencerede spagettiyi kırmadan, yaklaşık 10-12 dakika,hafif diri kalacak biçimde pişirin.Bir süzgece aktararak süzün.Bir kaba aktarın.Sosu ilave edip,tekrar karıştırın.Tabağa dizdiğiniz pane pirzolaların yanına spagettiyi ilave edin ve üzerine peyniri serpiştirin. Sıcak olarak servis yapın.
__________________ 𝓚єndí hαlíndєlígє , σmurgαlí durusα vє αrkαsí dσlu cumlєlєrє ínαníчσrum .. | |
| ![]() |
![]() |
Etiketler |
kuzu, napoli, pirzolası, usulü |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Abant usulü kuzu kebabı (bolu) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 23 Ekim 2010 09:43 |
Dijon Usulü Dana Pirzolası | YapraK | Et Yemekleri | 0 | 02 Şubat 2010 03:43 |
Beğendili Kuzu Sahan Pirzolası | YapraK | Et Yemekleri | 0 | 22 Mart 2009 23:58 |
Avcı Usulü Kuzu Bacağı | YapraK | Et Yemekleri | 0 | 22 Mart 2009 23:49 |
Avcı Usulü Kuzu Bacağı | Heidi | Et Yemekleri | 1 | 13 Mart 2009 00:12 |