06 Eylül 2012, 18:04 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Patatesli Sahan Bifteği Malzemeler • yenibahar • 1/2 demet maydanoz • l çorba k. sirke • 5 x 150 g dana biftek (hafifçe dövülmüş) • 75 g (5 çorba k.) Sana • 500 g patates • 250 g (2 orta boy) soğan • 125 mi (1/2 su bardağı) et suyu • tuz • taze çekilmiş karabiber Patatesli Sahan Bifteği tarifi Biftekleri alacak büyüklükte bir kapta yenibahar, maydanozun yansı,sirke ve tuzu karıştırın ve etleri bu marinat içinde her yarım saatte bir alt üst ederek serin bir yerde dinlendirin.Marinatta dinlenmiş biftekleri,kızdırılmış Sana’da alt üst ederek hafifçe renk alıncaya kadar pişirin. İçi Sana ile yağlanmış fırın kabındaki patates ve soğanları et suyu ile pişirdikten sonra kabı fırından alıp üzerine az pişmiş biftekleri yerleştirin ve kurumaması için tekrar biraz et suyu döküp yemeği yeniden fırında pişirin. HAZIRLANIŞI Ön hazırlık olarak maydanozu ince kıyın; patatesleri yıkayıp kuruladıktan sonra 1/2 cm kalınlığında halka halinde,soğanı ise kalın piyaz veya halka biçiminde doğrayın.Biftekleri alacak büyüklükte bir kapta yenibahar,maydanozun yarısı, sirke ve tuzu karıştırın.Etleri marinata yatırın ve yanm saatte bir alt üst ederek,buzdolabında birkaç saat dinlendirin.Isıya dayanıklı bir kabın içini 30 g (2 çorba kaşığı) Sana ile iyice yağlayın.Patates ve soğanları kaba düzgün bir biçimde yerleştirin.Üzerlerine et suyunu dökün. Ocağın üzerinde bir taşım kaynatın.Sonra bir tepsiye aktarın ve tepsiyi önceden 180° C’ye getirilip ısıtılmış olan fırına sürüp,patates ve soğanları yumuşayıncaya kadar,yaklaşık 40-45 dakika pişirin.Patates ve soğanlar pişince,kabı fırından alın.Etleri marinattan çıkartın.Kalan 45 g (3 çorba kaşığı) Sana’y ı bir tavada eritin.Yağ kızınca biftekleri tavaya koyup, bir kez alt üst ederek her iki yanlarını da l ‘er dakika pişirin. Tavada pişirilmiş biftekleri soğan ve patateslerin üzerine dizin.Tuz ve biberini ilave edin. Fırın sıcaklığını 200° C’ye getirin.Yemeği 5 dakika daha fırında pişirin.Kabı fırından oiıp,üzerine kalan kıyılmış maydanozu serpin ve sıcak olarak servis yapın.
__________________ 𝓚єndí hαlíndєlígє , σmurgαlí durusα vє αrkαsí dσlu cumlєlєrє ínαníчσrum .. | |
|
Etiketler |
bifteği, patatesli, sahan |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Galip Coşkun - Sahan Sahan Höşmerim | Ecrin | D, E, F, G | 0 | 30 Eylül 2014 19:16 |
Limonlu Dana Bifteği | diShy | Et Yemekleri | 0 | 06 Eylül 2012 18:07 |
Kekikli Sahan Pirzola | YapraK | Et Yemekleri | 0 | 26 Aralık 2009 04:59 |
Sahan kebabı | YapraK | Kebaplar Köfteler | 0 | 26 Eylül 2009 18:52 |