01 Haziran 2012, 16:27 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Sakızlı Kebap Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler: 1 kg kuzu kuşbaşı 1 adet kuru soğan 1 çorba kaşığı tereyağı 2 parça damla sakızı 1 çorba kaşığı salça 1 çorba kaşığı un 1 çay kaşığı tarçın 1 çay kaşığı yenibahar 1 çay kaşığı karabiber 2 çay kaşığı tuz 1 su bardağı su Püre için: 5 adet patates 1 çorba kaşığı tereyağı 1 su bardağı süt 1 çay kaşığı tuz Yapılışı: Soğan yarım daire şeklinde doğranır. Tencereye et konur, orta ateşte rengi dönene kadar pişirilir. Sonra soğan ve tereyağı eklenir. Kapaklı olarak yarım saat kadar pişirilir. Bu arada başka bir kapta dövülmüş sakız, un, baharatlar ve su karıştırılır, etin üzerine eklenir. Patates kabuklu haşlanır ve sıcakken soyulur. Daha sonra ezilir. Üzerine tereyağı, tuz ve süt eklenerek karıştırılır. Kısa süreliğine kısık ateşe konur ve çevrilir. Servis tabağına ortası boş kalacak şekilde püre konur. Ortasına hazırlanan sakızlı et bırakılır ve servise sunulur. | |
|
Etiketler |
kebap, sakızlı |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Damla Sakızlı Ahtapot | Seyra | Deniz Ürünleri | 0 | 06 Eylül 2014 23:40 |
Sakızlı İrmik Tatlısı | Elysian | Tatlılar | 0 | 23 Haziran 2014 12:56 |
Sakızlı Muhallebi | Zen | Tatlılar | 0 | 06 Kasım 2012 18:11 |
Sakızlı kebap (bursa) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 23 Ekim 2010 15:49 |
Osmanlı 'dan Sakızlı Pilav | YapraK | Makarnalar Pilavlar | 0 | 22 Mart 2009 20:21 |