21 Nisan 2012, 05:18 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Fırında Kuzu Pirzola ve Bademli Pilav Malzemeler : • yarım kafes pirzola • 2 havuç • 3 soğan • 2 defne yaprağı • 3 diş sarımsak • tane karbiber • tuz • toz kırmızı biber Pilavı için: • 3 su b.pirinç • 2 soğan • 1 su b.badem • 2 çorba k.kuş üzümü • 1 tutam dereotu • 1 su b.et suyu • su • tuz • tereyağı • sıvıyağ Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Fırında Kuzu Pirzola ve Bademli Pilav tarifi Pirzolayı fırın tepsisine alın. Üzerine pul biberi ve tuzu serperek her yere gelecek şekilde yayın. Sarımsakları 2 ya da 3′e bölerek bıçakla pirzolaya açacağınız deliklerin içine koyun. Havuç, defneyaprağını ve soğan kuzu pirzolanın altına yayın. Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında pişirin.. Pişen pirzolaları bademli kuş üzümlü pilavla ya da dilediğiniz bir pilavla servis edebilirsiniz. Pilavı için, sıvıyağı ve tereyağını tencerede eritin. Daha sonra üzerine bademleri ekleyip kavurun. Bir süre kavrulunca pirinci ve üzerine soğanı da ekleyerek kavurun. Ardından bir süre suda bekletilmiş kuş üzümü süzüp ilave edin. En son et suyunu ve sıcak suyu vererek kapağını kapatıp pişmeye bırakın. Pilav pişince ince ince doğranmış dereotunu üzerine ekleyip karıştırın ve kuzu pirzolayla servis edin.
__________________ kar havası gibisin dışarda, içimde elmanın dişlenişi. | |
|
Etiketler |
bademli, fırında, kuzu, pilav, pirzola, ve |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Fırında Kuzu Pirzola | Dilara | Et Yemekleri | 0 | 04 Ekim 2010 04:13 |
Fırında Sebzeli Kuzu Pirzola | YapraK | Et Yemekleri | 0 | 11 Ocak 2010 18:54 |
Beğendili Kuzu Pirzola | Heidi | Et Yemekleri | 1 | 13 Mart 2009 00:14 |