11 Nisan 2012, 13:19 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Domates Tavası Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler 200 gr kıyma 1 kg domates 6 adet sivri biber 8 adet sarmısak 2 adet soğan 1 yemek kaşığı sıvıyağ 1'er çay kaşığı tuz karabiber pul biber Yapılışı Kıymayı biraz yağ ile tencerede kavurmaya başlanır. Biraz kavrulduktan sonra yemeklik doğranmış soğanı atıp biraz da o kavrulur. Üzerine doğranmış biber atılıp o da birlikte kavrulmaya devam edilir. Daha sonra ikiye/dörde bölünmüş sarımsaklar ilave edilip o da kavrulur. Arkasından salça ilave edilip o da kavrulduktan sonra üzerine küp küp doğranmış domatesler atılır. İsteğe göre pulbiber atılır. Domatesler pişince karabiber ve tuzu ilave edilip altı kapatılır. Bulgur pilavı, ayran ve turşu ile servis edilir. | |
|
Etiketler |
domates, tavası |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Domates tavası (gaziantep) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 26 Ekim 2010 16:05 |
Gaziantep tavası | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 25 Ekim 2010 13:52 |
Adıyaman tavası | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 21 Ekim 2010 12:13 |
Soğan Tavası | YapraK | Sebze Yemekleri | 0 | 28 Eylül 2009 15:35 |