01 Kasım 2011, 11:22 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (1) | Kıvırcıklı Kuzu Kapama (4 Kişilik) Malzemeler 1 Adet Patates 1 Adet Kıvırcık Marulun Göbekli Kısmı 350 gr. Kuşbaşı Et 1 Adet Orta Boy Soğan 1 Adet Orta Boy Havuç ½ Demet Dereotu ½ Çay Bardağı Sıvı Yağ 1 Kaşık Margarin Tuz , Karabiber Yemeğin Tarifi Ön hazırlık olarak etleri basınçlı tencereye alalım.Üzerini 3 parmak aşacak su ilavesi ve tuz ile etleri haşlayalım.Sonra etleri ateşten alalım. Ayrı bir tencerede soğanı sıvı yağ ve margarin ilavesi ile pembeleştirelim.Havucu ilave edip,sote edelim.3-5 dakika daha kavurup,haşlanan etleri suyu ile birlikte ekleyelim.Orta boy patatesi soyup,yarısından keselim ve tencereye aktaralım.Tuzunu,biberini kontrol edip,pişmeye bırakalım. Ateşten almadan birkaç dakika önce,kalınca doğranmış kıvırcık marulu ilave edelim.Ateşten aldıktan sonra servis tabağının ortasına patatesi alalım.Kenarlarına etleri yayıp,dereotunu serperek,servis yapalım. | |
|
Etiketler |
4, kapama, kişilik, kuzu, kıvırcıklı |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Kuzu Kapama | diShy | Et Yemekleri | 0 | 06 Eylül 2012 18:05 |
Kuzu İncik Kapama | YapraK | Et Yemekleri | 0 | 15 Şubat 2010 22:15 |
Damla Sakızlı Kuzu İncik Kapama | YapraK | Et Yemekleri | 0 | 02 Şubat 2010 03:40 |