![]() |
![]() |
![]() | #1 | |
Çevrimdışı ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Etli Güveç Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler(4 Kişilik) 200 gram kuzu eti 2 büyük kızartmalık patates 1 patlıcan 6 adet çarliston biberi 2 havuç 2 domates 1 kaşık tepeleme labne peyniri 1 küçük soğan Sıvıyag 1 kaşık salça 1 kaşık tereyağı Yapılışı; Öncelikle etin pişme süresi sebzelerden fazla olacağı için tavada bir miktar onları pişirelim. 1 kaşık sıvıyağda soğanımızı, üzerine etleri koyarak kavuralım. Etler kahverengileştiginde kapagı örtüp kısık ateşte bir miktar daha bekletelim üzerine 1 kaşık salça ve 1 kaşık labne peynirimizi ilave edelim. Bu aşamada tuzuda ilave edelim ve altını kapatalım dinlendirelim. Patatesleri soyup küp küp, havuçları tıraşlayıp halka halka, biberleri halka halka fakat büyük halkalar şeklinde, patlıcanlarıda tamamen soyup halka halka doğrayın. Güvecin en altına patatesleri, üzerine pişirilmiş etlerimizi, üzerine patlıcan, havuç, biberleri sırasıyla ekleyin. Domatesleri halka halka doğrayıp üzerlerine dizin. Kenarda bir mktar su kaynatın içine tuz ilave edin. Ve güveçteki sebzeleri tamamen örtecek sekilde suyunuzu dökün. Üzerlerine öncelikle fırın kağıdı ve onun üstüne aliminyumfolyo serin, sıkıca sarın. Yaklaşık 2 saat fırında 100C de pişirin. Ara ara kontrol edip fırınınızın hararetine göre piştigini anlayabilirsiniz. Afiyet olsuun Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. | |
| ![]() |
![]() | #2 |
Çevrimdışı ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Etli Güveç Bu kadarı da olmamalı,çok güzel gözüküyor sunumu ile. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Ben de acıkmıştım üstüne çok güzel oldu bu,ellerine sağlık abla sunum ve etli güveç çok güzel olmuş. |
| ![]() |
![]() | #4 |
Çevrimiçi ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Etli Güveç Etlerin daha lezzetli olması için, tencere yağı iyice kızdırdıktan sonra koyarsak eğer hem et suyunu bırakmıyor hem daha lezzetli oluyor Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Bu arada çok güzel görünüyor ellerine sağlık canım. Acıktım yaa hemen şuraçıkta olsada yesem Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. |
| ![]() |
![]() | #5 |
Çevrimdışı ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Etli Güveç Bende yumuşak olması ve kokusunu alması için özellikle güveçte labne peyniri kullanıyorum, dediğinde mantıklı olabilir deneyeyim. Teşekkür ederim canım Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. |
| ![]() |
![]() |
Etiketler |
etli, güveç |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Etli Türlü Güveç Tarifi Yapılışı | oneofgirl | Et Yemekleri | 0 | 24 Temmuz 2013 19:26 |
Bal kabakli güveç | Nur | Et Yemekleri | 1 | 15 Ekim 2011 13:45 |
Vejeteryanlara Soya etli güveç | Lady | Yemek Tarifleri | 0 | 17 Temmuz 2010 11:35 |
Fırın Güveç | YapraK | Et Yemekleri | 0 | 02 Şubat 2010 03:44 |