04 Ekim 2010, 04:13 | #1 | |
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| İç Pilav Tarifi İç Pilav Tarifi Malzemeler, 2 su bardağı pirinç 3 su bardağı su 4 çorba kaşığı tereyağı 1 adet soğan 1 çay kaşığı toz şeker 250 gram dana ciğeri 1 yemek kaşığı çam fıstığı 1 yemek kaşığı kuş üzümü 1 tatlı kaşığı tarçın 1 tatlı kaşığı yenibahar Damak tadınıza göre tuz, karabiber Hazırlanışı, Pirinçleri yıkayıp süzdükten sonra ılık suda bekletin. Soğan ve ciğeri küçük küçük doğrayın. Pilav tenceresine tereyağını alıp eritin. Soğanı ilave edip rengi değişinceye kadar kavurun. Çam fıstıklarını ekleyip orta dereceli ateşte kavurmaya devam edin. Ilık suda bekleyen pirinci iyice süzüp tencereye alın. Karabiber, tarçın, yenibahar, su, tuz ve şekeri tencereye ilave edin. Birkaç kez karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp orta dereceli ateşte kaynayana kadar pişirin. Kaynadıktan sonra ocağın altını kısıp pirinçler yumuşayana kadar pişirin. Ocaktan indirdikten sonra 10 dakika demlendirin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun. | |
|
Etiketler |
tavuk, Üç |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Sebzeli Pilav Tarifi | Lcia | Makarnalar Pilavlar | 0 | 20 Ocak 2015 18:26 |
Zereşkli Pilav Tarifi | Lcia | Makarnalar Pilavlar | 0 | 20 Ocak 2015 18:25 |
Pırasalı Pilav Tarifi | Elysian | Makarnalar Pilavlar | 0 | 03 Temmuz 2014 17:14 |
Kalbuni Pilav Tarifi | Elysian | Makarnalar Pilavlar | 0 | 03 Temmuz 2014 17:08 |
Mantarlı Pilav Tarifi | Zen | Makarnalar Pilavlar | 0 | 19 Mayıs 2013 00:30 |