IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  digitalpanel

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 23 Nisan 2010, 12:20   #1
Dilara
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Hindi Dolması





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler,
1 adet Hindi
2 adet soğan
1 adet havuç
1 adet limonun suyu
1 yemek kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
İç Pilavı için,
1 kilo pilavlık bulgur
Yarım kilo mantar
2 adet büyük boy soğan
1 yemek kaşığı margarin
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Yarım çay bardağı kuş üzümü
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 adet küp şeker
1,5 litre kaynamış hindi suyu
Damak tadınıza göre tuz, karabiber, tarçın
Hazırlanışı,
Hindiyi iyice temizleyip bol suyla yıkayın.
Soğan ve havucun kabuklarını soyup orta büyüklükte doğrayın.
Tencereye; hindi, soğan, havuç, tuz ve karabiberi alın.
Kaynayana kadar yüksek ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirmeye devam edin.
Hindi etleri yumuşadıktan sonra ocaktan indirin.
Hindiyi tencerenin içinden alıp düz bir tepsiye yerleştirin.
Fırında her iki tarafını da çevirerek pişirin.
Pilavda kullanmak için hindinin kaynama suyundan 1,5 litre ayırın.
Limon suyu ve toz şekeri karıştırıp hindinin üzerine sürün.
İç pilavını hazırlamak için bulguru bol suyla yıkayın.
Yumuşaması için sıcak suda 15 dakika bekletin.
Mantarları bol suyla yıkayıp fazla suyunun süzülmesi için bekletin.
Kuş üzümlerini 5 dakika sıcak suda bekletip süzün.
Soğanın kabuklarını soyup küçük küçük doğrayın.
Pilav tenceresine margarini alıp eritin.
Yağ kızdıktan sonra soğan ve dolmalık fıstıkları ilave edin.
Rengi değişene kadar orta dereceli ateşte kavurmaya devam edin.
Sıcak suda beklemiş bulgurun suyunu süzüp tencereye alın.
10 dakika karıştırarak kavurun.
Pilav tenceresine mantar, kuş üzümü, küp şeker, tuz, karabiber, tarçın ve 1,5 litre hindi suyunu alın.
Orta dereceli ateşte pilav suyunu çekene kadar pişirin.
Pişen pilavı ocaktan indirip demlenmesi için bekletin.
Kızarmış hindinin içini hazırladığınız pilav doldurun.
Sıcakken dilimleyin.
Yeşillik ve pilavla birlikte servis yapın.
Afiyet olsun.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet sohbet
Alt 23 Nisan 2010, 12:24   #2
Çevrimdışı
glu
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Hindi Dolması




Hindi eti pek hoş olmuyur -bana göre- Begenmiyorum..

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
dolması, hindi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Hindi Rulo Sarya Et Yemekleri 0 21 Nisan 2022 18:57
Hindi Köftesi Seyra Kebaplar Köfteler 2 19 Ocak 2016 13:33
Azeri Usulü Balık Dolması (Şorbalık Dolması) Violent Deniz Ürünleri 0 26 Mayıs 2013 19:52
Ağızlara layık "Portakallı hindi dolması" Zen Dolma ve Sarmalar 0 30 Aralık 2012 18:06
Kestaneli Hindi Dolması YapraK Dolma ve Sarmalar 0 25 Aralık 2009 21:39