![]() |
![]() |
![]() | #1 | |
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Patlıcan Musakka Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler, 2 adet bostan patlıcan 250 gram kıyma 1 adet kuru soğan 1 adet domates 4-5 Dal maydanoz Damak tadınıza göre pul biber, tuz Kızartma için sıvı yağ Hazırlanışı, Patlıcanların kabuklarını alacalı soyup halka şeklinde doğrayın. Bol kızgın yağda patlıcanları kızartın. Fazla yağını alması için pişen patlıcanları havlu kâğıt üzerine çıkarın. Soğanın kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Tavada; 1 yemek kaşığı sıvıyağ ile pembeleşinceye kadar kavurun. Domatesin kabuklarını soyup rendeledikten sonra tavaya ekleyin. Kıyma, tuz ve pul biberi tavaya ilave edin. Kıyma suyunu çekene kadar pişirin. Kızarmış patlıcanları orta derinlikte servis tabağına alın. Üzerine kıymalı harcı yayın. Maydanozla süsleyip servis yapın. Afiyet olsun | |
| ![]() |
![]() |
Etiketler |
köfte, musakka, palıcan, patlıcan, usulu |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Patlıcan sapını sakın çöpe atmayın! Patlıcan sapının faydaları nelerdir? | Sarya | Alternatif Tıp | 0 | 02 Nisan 2021 19:20 |
Musakka çorbası | Sarya | Çorbalar | 0 | 12 Mart 2021 18:17 |
Sebzeli Musakka | YapraK | Sebze Yemekleri | 0 | 28 Eylül 2009 15:46 |
Kabak Musakka | Dilara | Sebze Yemekleri | 0 | 09 Mayıs 2009 09:11 |
Patlıcan Musakka | CheeRFuL | Sebze Yemekleri | 1 | 12 Mart 2009 14:00 |