15 Şubat 2010, 22:15 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Kuzu İncik Kapama Malzeme 6 adet kuzu incik veya kol 100 gr. Margarin 2 baş soğan (Ufaklarından dörde bölünmüş) 4 diş sarımsak (Doğranmış) 1 baş taze soğan {Temizlenip 3 cm. kalınlığında doğranmış) 3 adet patates (Soyulup, 1/2 cm. kalınlığında doğranmış) 3 adet havuç (Bıçak arkası kalınlığında doğranmış) 1 adet kereviz (Soyulup, bıçak arkası kalınlığında doğranmış) 1 adet marul veya yeşil salata 1/2 bağ maydanoz (Doğranmış) 1/2 bağ dereotu (Doğranmış) 1 çorba kaşığı Un Hazırlanışı • Etleri tencereye koyun. • Üstleri kapanacak kadar su ilave edip 5 dakika kaynatın. Soğuk suda yıkayarak süzgece çıkarın. • Tencere içinde margarini kızdırın. Etleri, soğanı ve sarımsağı ilave edip, birkaç dakika karıştırdıktan sonra unu ekleyin. • Biraz karıştırdıktan sonra 5 su bardağı suyu koyun. Tencerenin kapağını kapatıp 15 dakika kaynatın. • Havuç, kereviz, patates, taze soğan, maydanoz, dereotu, marul yapraklarını ve tuzu etlerin üzerine yayın. Üzerine iç kapak ve dış kapak kapatarak 15 dakika kısık ateşte pişirin. • Lezzetini kontrol edip çukur kapta servis yapın. | |
|
Etiketler |
incik, kapama, kuzu, İncik |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Şehriyeli Kuzu İncik | Amelia | Et Yemekleri | 0 | 10 Haziran 2014 20:56 |
Damla Sakızlı Kuzu İncik Kapama | YapraK | Et Yemekleri | 0 | 02 Şubat 2010 03:40 |
Buğdaylı Kuzu İncik | YapraK | Et Yemekleri | 0 | 11 Ocak 2010 17:18 |
Kuzu İncik | YapraK | Et Yemekleri | 0 | 22 Mart 2009 23:26 |