15 Şubat 2010, 22:13 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Efe Sarması Kullanılacak malzeme: 6 parça biftek, 6 çorba kaşığı yağlı tulum peyniri, yarım demet maydanoz, 1 yumurta, 1 fincan et suyu, yeteri kadar mısırözü yağı. Yapılışı: Et avuç içi büyüklüğünde ve mümkün olduğu kadar ince dilimlere bölünerek iyice dövülür. Yağlı tulum peyniri, 1 yumurta ve yarım avuç kıyılmış maydanoz karıştırılarak bulamaç haline getirilir. Sonra et dilimlerinden her birinin içine birer kaşık bu bulamaçtan konur ve et dilimleri yaprak dolması gibi sarılır, açılmaması için de birer kürdanla tutturulur. Mısırözü yağında sarmaların her tarafı kızartılır, bir fincan et suyu dökülür ve kapağı örtülerek et iyice pişirilir. Ete sarması kızarmış patatesle servis yapılır. | |
|
Etiketler |
efe, sarmasi, sarması |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Bayram sarması | AngeL | Tatlılar | 0 | 05 Ekim 2014 22:28 |
Ebegümeci sarması | Amelia | Dolma ve Sarmalar | 0 | 17 Mart 2014 18:46 |
Pırasa sarması | Zen | Dolma ve Sarmalar | 0 | 09 Kasım 2012 13:49 |
Dana Eti Sarması | YapraK | Et Yemekleri | 0 | 02 Şubat 2010 03:42 |
Karalahana Sarması | YapraK | Dolma ve Sarmalar | 0 | 12 Eylül 2009 22:02 |