![]() |
Efe Sarması Kullanılacak malzeme: 6 parça biftek, 6 çorba kaşığı yağlı tulum peyniri, yarım demet maydanoz, 1 yumurta, 1 fincan et suyu, yeteri kadar mısırözü yağı. Yapılışı: Et avuç içi büyüklüğünde ve mümkün olduğu kadar ince dilimlere bölünerek iyice dövülür. Yağlı tulum peyniri, 1 yumurta ve yarım avuç kıyılmış maydanoz karıştırılarak bulamaç haline getirilir. Sonra et dilimlerinden her birinin içine birer kaşık bu bulamaçtan konur ve et dilimleri yaprak dolması gibi sarılır, açılmaması için de birer kürdanla tutturulur. Mısırözü yağında sarmaların her tarafı kızartılır, bir fincan et suyu dökülür ve kapağı örtülerek et iyice pişirilir. Ete sarması kızarmış patatesle servis yapılır. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 00:31. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk