15 Şubat 2010, 22:13 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Domatesli Dana Gulaş Malzemeler: 750 g yağsız dana eti 2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı 1 yemek kaşığı salça 1 yemek kaşığı un 4 adet domates 1 demet yeşil soğan 2 kaşık krema Az miktar tuz Az miktar karabiber. Hazırlanışı: Derin yayvan bir tencereye ayçiçeği yağı konur. Yağ ısınınca kuşbaşı şeklinde doğranmış etler eklenir. Ağır ateşte kısa bir süre sotelenir. Salça ve un eklenir ve bir süre daha sotelenir. Üzerini kapatacar kadar su eklenir ve ara sıra karıştırılarak kısık ateşte etler yumuşayana kadar pişirilir. Domateslerin kabukları soyulur. Küp küp doğranır. Taze yeşil soğanlar da ince bir şekilde doğranarak pişen etlerin içerisine domateslerle birlikte konur. Bir süre daha sotelenir. krema, tuz, karabiber eklenir, 5 dakika daha soğan ve domatesler pişene kadar sotelenir. Patates püresi ya da pirinç pilavı ile sıcak olarak servis edilir. | |
|
Etiketler |
dana, domatesli, gulas, gulaş |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Kızıl Erikli Gulaş | CORDON BLEU | Dünya Mutfakları | 0 | 16 Temmuz 2021 16:33 |
Baharatlı Gulaş | Heidi | Et Yemekleri | 1 | 13 Mart 2009 00:13 |