IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  reklamver

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 02 Şubat 2010, 05:31   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Domatesli Fesleğenli Sığır Bonfile




Malzemeler

600 g sığır bonfilesi (tek parça halinde; bütün yağı alınmış)
4 tatlı kaşığı taze fesleğen (ince kıyılmış)
1 çorba kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı çiçekyağı
Doldurulmuş kiraz domatesler
4 tatlı kaşığı taze fesleğen (ince kıyılmış)
2 baş sarımsak (dişleri ayrılmış, ama soyulmamış)
bir tutam tuz
bir tutam karabiber (taze çekilmiş)
1 çorba kaşığı limon suyu (taze sıkılmış)
4 çorba kaşığı yoğurt (tercihen yarım yağlı)
24 kiraz domates


Tarifi

Önce fırınınızı 170 °C ısıtın. Bonfilenin ortasından sivri ve kalın bir demir alet (sözgelimi, bir bileyleme çubuğu) sokup, çevirerek, 1 cm çapında bir delik açın.

Fesleğenleri ve domates salçasını bir kâsede iyice karıştırıp, bu karışımı etin ortasında açtığınız deliğe doldurun.

Bir fırın kabına çiçekyağını koyup, kabı harlı ateşe oturtarak, yağı kızdırın. Yağ kızınca bonfileyi koyup, her yanı altın sarısı bir renk alıncaya kadar (3 - 5 dakika) kızartın. Sonra kabı fırına verip, bonfileyi 25 - 30 dakika (kanlı istiyorsanız 20 - 25 dakika) pişirin.

Bu arada sarımsakları küçük birtencereye koyup, üstlerini hafifçe örtecek kadar su ekleyerek, tencereyi orta ateşe oturtun ve suyu bir taşım kaynatın. Kaynayınca ateşi kısıp, sarımsakları yumuşayıncaya kadar (30 - 45 dakika) pişirin. Tencereyi ateşten alıp, sarımsakları birtel süzgeçte süzerek, ılınıncaya kadar beklettikten sonra, tahta bir kaşığın tersiyle bastırarak, tel süzgeçten bir kâseye geçirin (süzgeçte kalan kabukları atın). Fesleğenler, tuz, karabiber, limon suyu ve yoğurdu ekleyip, iyice karıştırarak, bir kenara bırakın.
Domateslerin üst bölümlerinden kapak kesip, bir çay kaşığıyla içlerini boşaltın ve kâsedeki fesleğenli karışımla doldurun.

Eti kesme tahtası üstüne aktarıp, 5 mm kalınlığında dilimler halinde kesin. Dilimleri birservistabağına(yada 4 düz tabağa) dizip, çevrelerine doldurulmuş kiraz domatesleri yerleştirerek, servis yapın.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Cevapla

Etiketler
bonfile, domatesli, fesleğenli, feslegenli, sigir, sığır


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Fesleğenli Domatesli Spaghetti Tarifi Funda Makarnalar Pilavlar 0 01 Mayıs 2018 22:15
Acı Soslu Sığır Bonfile Numune Et Yemekleri 0 12 Şubat 2015 13:45
Sığır Vindaloo Desmont Dünya Mutfakları 0 03 Şubat 2015 19:16
Domatesli Fesleğenli Makarna Lcia Makarnalar Pilavlar 0 20 Ocak 2015 19:01
Fesleğenli Bonfile Tarifi oneofgirl Et Yemekleri 0 24 Temmuz 2013 19:41