IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  reklamver

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 02 Şubat 2010, 03:40   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Damla Sakızlı Kuzu İncik Kapama




Malzemeler

10 adet Kuzu İncik
3 çorba kaşığı PINAR Un
100 gr. PINAR Tereyağı
400 gr. havuç
1 kg. patates
1 adet marul
1/2 limon
2 adet damla sakızı
1/2demet dereotu
10 diş sarmısak
Tuz, karabiber
1 adet defne yaprağı
Kaç Kişilik 10

Hazırlanışı

ETİ PİŞİRİRKEN

Bir tencerede PINAR Tereyağını kızdırıp kuzu incikleri harlı ateşte soteleyin. Kuzu inciklerin yüzeyleri hafifçe renk değiştirdiğinde, defne yaprağı, arpacık soğan ve sarmısağı bütün olarak tencereye ilave edin. Sotelediğiniz kuzu incikleri, tencerede suyunu çektiği anda un ilave ederek kısa bir süre daha soteleyin. Etlerin üzerine yaklaşık 1 parmak geçecek şekilde su ilave edip kaynamaya bırakın. Tencereyi ara ara karıştırıp kaynattıktan sonra üstünde oluşan kefi alıp kısık ateşte pişirmeye bırakın. Patates ve havuçları düzgün şekilde doğrayıp hazırladıktan sonra kararmamaları için soğuk suyun içinde bekletin. Marulun iri yapraklarını alıp tuz ve limon ilave edilmiş kaynar suyun içine blanşe edip buzlu suya alın.

Etlerin pişmesine yakın havuçları tencereye ekleyin.Havuçların pişme süresine yakın iken patatesleri ilave edin. 1/2 limonun kabuklarını soyup fileto olarak çıkartın. Minik tavla zarı şeklinde doğranmış limonu, damla sakızını, karabiberi ve tuzu ekleyip yemeği lezzetlendirin. Pişen incikleri dikkatlice tencereden alıp blanşe edilmiş marul yaprakları ile sarın. Hazırladığınız kuzu incikleri, marulların birleşim yeri tencerenin altına gelecek şekilde yerleştirip kısık ateşte 5 dk. kadar kaynatın.

PİŞİRDİKTEN SONRA

Damla sakızlı kuzu incik kapama piştiğinde taze kıyılmış dereotunu ilave edip 10 dk. kadar tencerenin ağzı kapalı olarak dinlendirdikten sonra servise sunabilirsiniz.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Cevapla

Etiketler
damla, incik, kapama, kuzu, sakizli, sakızlı, İncik


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Damla Sakızlı Ahtapot Seyra Deniz Ürünleri 0 06 Eylül 2014 23:40
Şehriyeli Kuzu İncik Amelia Et Yemekleri 0 10 Haziran 2014 20:56
Kuzu İncik Kapama YapraK Et Yemekleri 0 15 Şubat 2010 22:15
Buğdaylı Kuzu İncik YapraK Et Yemekleri 0 11 Ocak 2010 17:18
Kuzu İncik YapraK Et Yemekleri 0 22 Mart 2009 23:26