26 Aralık 2009, 04:57 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Garnitürlü Biftek Nasıl Pişirilir Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. MALZEME • 1 yemek kaşığı margarin • 4 adet biftek (kesilmiş, dövülmüş, karabiberlenmiş, altı üstü tuzlanmış) • 2 adet domates (büyük boy, soyulmuş, ince kıyılmış) • 2 diş ince kıyılmış sarmısak • 1 çay kaşığı kekik • 1 çay kaşığı tuz • 5 kahve fincanı rende kaşar Garnisi: Sebze sote tereyağlı pilav YAPILIŞI Biftekleri bir tavada kızdırdığımız margarinde alt üst pişirip bir tabağa alalım, aynı tavaya sarmısağı ilave edip iki dakika soîeledikten sonra domatesi, kekiği ve tuzu ekleyelim. Beş dakika daha soteleyip hazırladığımız bu harca bifteklerin üzerini tamamen kapatacak şekilde koyalım. Rende kaşarları da yayalım, 200°C ısıdaki fırında kaşarların üzeri nar gibi kızarıncaya dek pişirelim. Garnitür eşliğinde sevise sunalım. Not: Bu tür yemeklerde et ile sosu ayrı ayrı bekletip servisten hemen önce fırınlamalı ve fırından çıkarınca hemen servis etmeliyiz. Beklettiğimiz takdirde arzu ettiğimiz lezzeti alamayız. | |
|
Etiketler |
biftek, garniturlu, garnitürlü, nasil, nasıl, pisirilir, pişirilir |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Biftek Nasıl Pişirilir | YapraK | Et Yemekleri | 0 | 15 Şubat 2010 22:16 |
Milföyde Biftek Nasıl Pişirilir | YapraK | Et Yemekleri | 2 | 04 Şubat 2010 15:53 |
Soslu Biftek Nasıl Pişirilir | YapraK | Et Yemekleri | 0 | 02 Şubat 2010 05:30 |
Biftek Nasıl Pişirilir | YapraK | Et Yemekleri | 0 | 02 Şubat 2010 03:46 |
Biftek Nasıl Pişirilir | YapraK | Et Yemekleri | 0 | 26 Eylül 2009 18:12 |