IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet odaları

>
+
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 26 Aralık 2009, 04:54   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kobete




Malzemeler
500 gr kuşbaşı dana ya da kuzu eti
1 yemek kaşığı tereyağı
5 adet yufka
3 su bardağı pirinç
3 su bardağı et suyu
Tuz karabiber

Yemeğin Tarifi
Önce etleri tereyağıyla kısık ateşte çevire çevire kavurun. Pişince sıcak 3 su bardağı sıcak su ve tuz ekleyin. 5 dakika daha birlikte pişirip etleri süzün. Et suyuna ayıklayıp yıkadığınız pirinçleri ekleyip suyunu çekinceye kadar pişirin. Karabiber ekip karıştırın.



Pirinçlerin biraz diri kalması gerekir bir kez de fırında pişeceği için lapa gibi olabilir. Pilav pişerken börek sosunu hazırlayın. Büyük bir kasede yumurtaları sütü ve sıvıyağı iyice çırpın.



Şimdi sıra kobetleri sarmaya geldi. (Kobete Tatarca bol etli anlamındadır. Tavuk etiyle ve kıymayla da yapılır.) Yufkaları 4?e bölelim üzerlerine börek sosundan gezdirip ikiye katlayın ve bir komposto kasesine yayın kenarları dışta kalsın. Önce etli harçtan koyup üzerini pilavla silme doldurun. Kaseden sarkan yufkalarla üstünü kapatın. Yağlanmış fırın tepsisine ters çevirin. Diğer yufkaları da aynı biçimde sarın. Kalan börek sosunu üzerlerine sürüp orta sıcaklıkta fırınlayın. Börekler kızarınca pişmiş demektir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet bizimmekan
Cevapla

Etiketler
kobete


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık