26 Eylül 2009, 18:11 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Et Döner Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler: Yarım kilogram bonfilelik et, 1 kahve fincanı sıvıyağ, yeterince tuz, istediğiniz oranda karabiber. Hazırlanışı: Buzluğa koyduğumuz bonfile eti, bıçak ile kolayca keseceğimiz duruma geldiğinde çıkartalım. Dolaptan alarak, döner yaprakları gibi ince dilimler halinde keselim. Tuzunu ve karabiberini ilave ederek karıştıralım. Uygun büyüklükte ve yayvan bir tavaya sıvıyağı ko***** kızdıralım. Doğradığımız bonfileyi ağır ateşte. tavanın ağzı kapalı olarak kavurup sıcak servis yapalım. Malzemeler: 1 kg. biftek 1 kg kıyma 1 fincan soğan suyu tuz karabiber. Hazırlanışı 1 kg. biftek iyice ezilerek inceltilir. Streç yayılmış tepsiye bir sıra biftek yerleştirilir. Kıyma soğan suyu, tuz ve karabiberle yoğrulur. Hazırlanan harç bifteklerin üzerine yayılır. Tekrar bir sıra biftek ve bütün malzeme bitene kadar bu işlem yapılır. Sonra hazırlanan bu karışım rulo yapılıp streçe sarılarak buzluğa sokulur. Donma işlemi başlayınca rulo keskin bir bıçak ile tıraşlanarak teflon tavada pişirilir. Pilav veya püre ile servis yapılır. | |
|
Etiketler |
doner, döner |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
400 gr cağ döner | fatal | IF Sözlük | 4 | 24 Haziran 2022 12:14 |
Döner Kapıyı Kim Bulmuştur ? Döner Kapılar Neden Kullanılır? | Sarya | Nedir? | 0 | 17 Ekim 2021 21:54 |
Döner Ustalarından Döner Bıçaklı Kavga! | Thetis | Haber Arşivi | 1 | 18 Mayıs 2012 15:40 |
Döner böcekleri | KarakıZ | Hayvanlar Alemi | 0 | 03 Eylül 2011 16:07 |
Tavuk Döner mi Et Döner mi? | Damqa | IF Ekstra | 12 | 25 Mayıs 2008 12:50 |