![]() |
![]() |
![]() | #1 | |
Çevrimdışı ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Fırında Şehriyeli Kuzu Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzeme: 500 gr. kuşbaşı el (koyun) veya parça et (kuzu) 2 adet iri soğan 3 ad el domates İ tatlı kaşığı salça 3 yemek kaşığı sıvı vağ 1 su bardağı arpa şehriye 2.5 bardak su ve karabiber Hazırlanışı: Tencereye yağ konur ve etler iyice kavrulur. Küp doğranmış soğan ilave edilerek 2-3 dakika daha çevrilir. Kabukları soyularak küp doğranmış domates ve salça eklenerek 5 dakika daha kavrulur. Üstüne iki buçuk bardak su ‘laves’ yapılır- Tuz ve karabiberle lallamlıramk icnccrcnin kapağı kapatılır. Orta ateşte etler iyice pişene kadar ı m ulur. Daha sonra delikli bir kepçe ile etler süzülerek tencereden alınıp şehriyeler u-ncereye alılır. .Şehriyeler suyunu çekince ateşten indirilir. Isıya dayanıklı bir cim kabu önce şehriyeler üstüne etler yayılarak fırına verilir. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] | |
| ![]() |
![]() |
Etiketler |
firinda, fırında, kuzu, sehriyeli, Şehriyeli |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Şehriyeli Kuzu İncik | Amelia | Et Yemekleri | 0 | 10 Haziran 2014 20:56 |
ŞehriyeLi Kuzu Güveç | Zen | Et Yemekleri | 0 | 10 Kasım 2012 23:26 |
Fırında Kuzu Kol | Rüzgar | Et Yemekleri | 0 | 16 Mayıs 2012 01:08 |
Fırında Kuzu Pirzola | Dilara | Et Yemekleri | 0 | 04 Ekim 2010 04:13 |
Fırında Kuzu Beyin | YapraK | Et Yemekleri | 0 | 11 Ocak 2010 17:22 |