30 Nisan 2009, 13:17 | #1 | |
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Hünkar Beğendi Hünkar Beğendi Osmanlı Mutfağının en güzel yemeklerinden Hünkar Beğendi tarifinin püf noktaları ve adım adım yapım aşamaları. Özel akşam yemekleriniz için hazırlayabileceğiniz şık sunumlu ve lezzetli hünkar beğendi. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler, 450 gr kuzu kuşbaşı 3 yemek kaşığı sıvı yağ 1 adet rendelenmiş domates 1 çorba kaşığı domates sosu 1 adet doğranmış soğan 1 bardak su 1 büyük bostan patlıcanı (400-500 gr) Yarım fincan un 1,5 yemek kaşığı margarin 2 kahve fincanı süt 1/2 kahve fincanı rendelenmiş kaşarpeyniri Hazırlanışı, Tencereye 1 yemek kaşığı sıvıyağ ekleyip, kızdırın. Etleri ilave edip, soteyin. Soğanları tencereye ekleyip kavurmaya devam edin. Su, domates rendesi ve domates sosunu ilave edip 35 dakika pişirin. Patlıcanı fırında ya da ocağın üzerinde közleyin. Kabuğunu soyup küçük küçük doğrayın. Tavaya 2 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip kızdırın. Unu sıvıyağda kısık ateşte rengi değişene kadar kavurun. Tavaya patlıcanları ekleyip iyice karıştırın. Sırasıyla tuz, süt ve kaşar peyniri yavaş yavaş tavaya ekleyip, karıştırın. Servis tabağına patlıcanlı karışımı alıp üzerine eti ekleyin. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun | |
|
Etiketler |
beğendi, begendi, hunkar, hünkar |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Tavuklu hünkar beğendi tarifi | YaRen | Tavuk Yemekleri | 3 | 27 Mayıs 2019 17:08 |
Hünkar Beğendi Yapımı | Tanem | Et Yemekleri | 2 | 21 Ocak 2019 15:20 |
Hünkar | N999 | Haber Arşivi | 0 | 19 Nisan 2012 21:01 |
Hünkar Beğendi | Burce | Et Yemekleri | 0 | 27 Mart 2012 20:30 |
Hünkâr Beğendi | YapraK | Et Yemekleri | 0 | 25 Mart 2009 05:11 |